Jump to content
Forum Odszkodowania

Ubezpieczenia typu Direct ?

kaliiiiiii
 Share

Recommended Posts

Kupowaliście już ubezpieczenia typu direct (internet , telefon) sprawdza się to ? jak wygląda później wypłata z takiej polisy zastanawiam sie właśnie jakie ubezpieczenie zakupić i jedną z korzystniejszych propozycji otrzymałem na jednej z infolinii sam już nie wiem zawsze kupowałem od żywego człowieka a teraz tak trochę maszynowo no ale znacznie taniej.....

szczerze? nie polecam, nie chodzi o samą obsługę, ale właśnie o likwidacje szkód, przebiega fatalnie, takie mam informacje. Ale to dopiero się rodzi w bólach w Polsce, sądzę, że za niedługi czas sytuacja się zmieni dość znacznie, ludzie poprostu lubią kupić szybko przez internet nie wychodząc z domu, dla wygody naprawdę super

co do oc nie widze problemu, bo to nie klient tu typu direct ma problem, a poszkodowany. Co do AC - stanowczo NIE POLECAM

• 8 months later...

Stanowczo POLECAM

O wykupieniu nie ma co mówić - jak wszędzie łatwo a nawet łatwiej bo nie musisz biegać po żadnych biurach. Wszystko załatwisz podczas kilkuminutowej rozmowy siedząc w swoim wygodnym fotelu.

Proces wypłaty - jeśli tylko zawrzesz dobrą polisę - bez amortyzacji, udziału własnego i na autoryzowane warsztaty sama przyjemność. Np. w Link 4 rzeczoznawca przyjedzie do ciebie w ciągu maks w ciągu dwóch dni. Taki termin podała mi konsultantka przy rejestracji szkody. U mnie był następnego dnia. Zadzwonił powiedziałam gdzie stoi auto i umówiłam się na godzinę. W PZU czekałam tydzień i przyjechał dopiero po mojej którejś tam interwencji.

Rzeczoznawca przywiózł ze sobą druki - dosłownie dwie kartki do wypełnienia, zrobił zdjęcia dokumentów - nie musiałam nigdzie biegac ani kserowac a wczesniej konsultantka powiedziala mi jakie mam przygotowac. Wycenę dostałam na maila 4 dni później i jeszcze wysłali smsem ile wyliczyli. Co prawda w warsztacie do którego wstawiłam samochód liczyli sobie więcej za rbg ale jak wysłałam im kosztorys z mojego warszatu to zaakceptowali. Potem okazało się, że w środku są jeszcze jakieś uszkodzenia, których nie było widac, ale wystarczyło im że warsztat przesłał zdjęcia i nowy kosztorys. Żadnych dodatkowych problemów a zawsze mogłam do nich zadzwonic i zapytac się o postępy, kiedy wypłata. Nie musialam nigdzie biegac, wszystko załatwilam z domu. Wygodni bezstresowo.

Szczerze polecam!!!