ewax Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Witam.Dziś byłam na komisji w ZUSie i nie uznali żadnego procentu uszczerbku na zdrowiu. Nie rozumiem-miałam3miesiące temu przemieszczenie 2-3kręgów kości guzicznej.Dolegliwości jeszcze nie minęły,a mój lekarz mówił,że należy mi się jednorazowe odszkodowanie.Z prywatnego ubezpieczenia dostałam chociaż 2procent,a tu nic za tyle męki i bólu.Pomóżcie,czy warto robić odwołanie,to był wypadek w pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foczka802 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Zawsze warto się odwoływać od decyzji Zus.Sąd inaczej patrzy na sprawę.Nie ma Pani nic do stracenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewax Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Tak też zrobię.W tabeli uszczerbku na zdrowiu ZUSu pisze,że za uraz tego typu jest do 5 procent.Myślę,że po prostu za mało narzekałam ,chociaż lekarz nie był zbyt sympatyczny.Gdyby dał choć jeden procent już byłoby po sprawie.Naprawdę jeszcze boli i doszły inne dolegliwości więc tym bardziej jestem rozgoryczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa311 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Ostatnio bylam na takiej komisji lekarka ktora mnie badala kompletnie sie nie znala(tak ja wyczulam) poniewaz dalam jej zdjecie z RTG a ona sie pyta ;Ma pani opis?Wiec odwolaj sie dziewczyno i walcz o swoje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukuska Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 ile moge dostac z zus za usuniete 3kregi szyjne a wstawione implanty ,moze ktos miał podobnom sytuacje i ubiegał sie z zus o jednorazowe odszkodowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 kukuska wrote: ile moge dostac z zus za usuniete 3kregi szyjne a wstawione implanty ,moze ktos miał podobnom sytuacje i ubiegał sie z zus o jednorazowe odszkodowanie tabela ZUS http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukuska Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Fabianopolus dzieki bardzo za odp zdrówka życze Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 kukuska wrote: ile moge dostac z zus za usuniete 3kregi szyjne a wstawione implanty ,moze ktos miał podobnom sytuacje i ubiegał sie z zus o jednorazowe odszkodowanie Szkoda jest znaczna- można zapoznać się z tabelę ustalenia procentowego stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu. Jest on zależny od stanu narządów ciała po leczeniu i rehabilitacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now