wojtek_sss Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 WitamW lipcu miałem kolizję samochodową, nie z mojej winy, sprawca przyznał się, spisaliśmy oświadczenie, nie wzywałem policji bo nie było po co. Sprawca ubezpieczony był w Warcie. Niedługo potem szkodę wycenił rzeczoznawca – szkoda całkowita, dostałem informację o wysokości odszkodowania. Tyle, że TU nie wypłaciło odszkodowania, gdyż jak twierdzą sprawca nie odsyła im jakichś dokumentów czyli, że się nie przyznaje do tego, być może go nie ma pod tym adresem, albo w Polsce w ogóle. Nie mam do niego kontaktu, jest z innego miasta, nie ma go w książce telefonicznej. Dzisiaj dzwoniłem do Warty do Centrum likwidacji szkód i powiedzieli, że być może będzie odmowa wypłaty odszkodowania, bo sprawca nie odsyła dokumentów, a oświadczenie spisane na miejscu wypadku zawiera zbyt mało szczegółów na temat tego zdarzenia. I co mam robić? Może ktos miał podobne zdarzenie i coś mi poradzi, albo jest na forum jakiś specjalista, bo ja się nie orientuję w tych przepisach. Tak na zdrowy rozum to chyba można jakoś tego sprawce pociągnąć do odpowiedzialności, skoro złozył podpis pod oświadczeniem, że był sprawcą kolizji. Bo jeżeli nie to nikt by nie odsyłał tych dokumentów i miał to gdzieś. Najgorsze jest to, że warta umywa ręce, wydawało mi się, że to oni powinni wszcząć jakies postepowanie przeciwko sprawcy, ale jak widać im nie zalezy, bo i po co. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 niestety z godnie z prawem Ubezpieczyciel żąda potwierdzenia sprawcy. Ty możesz jedynie poprosić Wartę o wysłąnie kolejnego ponaglenia, albo sam gościa ponaglić, może kolegów wziąć, sam pomyśl Jak uciekł do Irlandii do możesz mieć kłopot, być może trzeba będzie pójść do sądu i wytoczyć pozew cywilny przeciw niemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi