lukasik1984 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Witam, miałem kolizje z posiadaczem polisy oc w ergo HEESTI, wszystko szło miło i pięknie, po jakiejś godzinie dzwonienia do hestii zdecydowałem się wysłać meila , po kilku godzinach ktoś zadzwonił dowiedział się wszystkiego i umówił mnie na termin oględzin, z mobilnym rzeczoznawcą nie było żadnych problemów. Od tego momentu ubezpieczyciel poinformował mnie że w ciągu 30 dni przeleje mi pieniądze, Od 27 sierpnia czekałem do 4 października, Zacząłem szukać hestii w warszawie i okazało się że mają najbliższą na ochocie, nigdzie w centru nie było, postanowiłem dzwonić. Żeby się dodzwonić do tej firmy trzeba bardzoooooooooo długo czekać ale mój trud się opłacił, przemiła pani poinformowała mnie że nie wie czemu nie dostałem pieniędzy ale ona sie tym zajmie i w ciągu 3 dni na 100% dostane pieniądze. Dzwonie w piątek i się okazało że moją sprawą jakiś kierownik od likwidowania szkód się zajmuje i że w poniedziałek dostane pieniądze, co najważniejsze nikt nie potrafił mi odpowiedzieć czemu tak wygląda cała sytuacja. Reasumując jestem 11 dni po terminie wypłaty i pieniędzy dalej nie ma. Czekam do poniedziałku, zobaczymy czy ktoś się ulituje i wypłaci mi pieniądze za szkodę.I teraz już wiem że BĘDĘ SIĘ TRZYMAŁ JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal3527 Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Witam,lukasik1984 również miałem kolizje 4 października br gdzie sprawca posiada polise w HEESTI jednak mi udało się dodzwonić umówić z rzeczoznawcą. Jednak kosztorys który dostałem jest baaaaaaaaaaaaaaaaardzo zaniżony min: zderzak policzony jako zamiennik - szukałem brak zamienników do mojego modelu auta + inne części które się nie pokrywają z ich wyceną nawet jako zamienniki,nadepnie godziny robocze to chyba nie dla ludzi z XXI wieku tylko ...... nie potrafię odpowiedzieć sobie CZY JESTEŚCIE WSTANIE PODPOWIEDZIEĆ CO ROBIĆ ? CZY POZOSTAJE MI WEJŚCIE NA DROGĘ SĄDOWĄ ? POWOŁANIE NIEZALEŻNEGO RZECZOZNAWCY + KIEROWANIE PISM DO RzU ? lukasik a Twoja wycena była zgodna ze szkodą ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi