ania24 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam wszystkich na forum i gorąco pozdrawiam.Chciaąłbym uzyskać pomoc w sytuacji która mnie spotkała. Wynajmuje mieszkanie w kamienicy Spółki XXX. Z powodu przegnicia starej rury odprowadzajacej ścieki z innych mieszkań moj sufit został zalany.Czy mogę domagać sie odszkodowania za szkodę z powodu starej, nieremontowanej instalacji hydraulicznej??Czy właściciel ma w obowiązku konserwacje i wymiane wadliwej , starej instalacji hydraulicznej??Kwota szkody to ok. 1000zł.Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 możesz obciążyć administratora kosztami, będzie to jednak trudna sprawa, spróbować warto, wyślij im stosowne pismo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar6ek Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam zalałem sąsiadów-wyciek z akwarium i pech ze woda zalała ich nowy 2 miesieczny telewizor plazmowy,nikt z nas nie jest ubezpieczony-jakie mogą byc konsekwencje prawne gdyż cierzko sie dogadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi