autostopowicz35 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 mój mąż uległ wypadkowi śmiertelnemu na terenie zakładu pracy(spadł z rusztowania),ale według ustaleń prokuratury nie było to w godzinach pracy.czy w takim przypadku przysługuje mi odprawa pośmiertna i od kogo. jak wygląda sprawa jeśli by mój mąż był pod wpływem alkoholu.mąż osierocił 4 dzieci.proszę o szybka odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
griszo Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 Jeżeli na rusztowanie wszedł z własnej inicjatywy i nie wykonywał tam czynności związanych z praca to nie ma związku z pracą. Same godziny wyznaczone pracy maja mniejsze znaczenie. Jeżeli chodzi o to czy to że maz był pod wpływem alkoholu i to spowodowało wypadek, a tak zapewne zostanie stwierdzone w protokole, to nie pozbawia rodziny świadczeń z tytułu śmierci pracownika. Ważne aby był stwierdzony wypadek przy pracy , nie jest istotne wtedy czy wypadek spowodowany był przez męża wskutek nietrzeźwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 bezpłatna porada prawna-500135084 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts