tomxx Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam, miałem kolizję drogową....z mojej winy najechałem na tył samochodu poprzedzającego- po prostu nie wyhamowałem według rzeczoznawcy do wymiany(warsztat to samo powiedział):maska, grill, zderzak, lampysamochód nie miał pogiętych słupków , prowadnic i nic z tych rzeczy... od razu z miejsca rzeczoznawca powiedział że szkoda całkowita(samochód opel vectra b 2000r.)co to jest szkoda całkowita i jak se liczą?dzisiaj bez żadnego zawiadomienia przysłali kasę... 1950zł;/ samochód zrobiłem na swój koszt -2700zł(ponieważ jest mi potrzebny do poruszania ciągle coś załatwiam i nie mogę czekać) według mnie o wiele za niska kwota jaką mi wypłacili (wartość rynkowa pojazdu 8000tyś. zł.) co w takim przypadku odwoływać się czy jak? TU : na literę H..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 W szkodzie całkowiej odszkodowanie ustala się jako róznicę wartości pojazdu przed szkodą i wartości pozostałości. Jeśli nie zgadzasz się z tą kwotą to należy ustalić w jaki sposób zostały obliczone te dwa parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Proszę podać więcej parametrów wyceny przez TU na H... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dav-Odszkodowania wrote:Wyliczyli na podstawie zamienników minus amortyzacja a Pan mógł wrzucić części używane może by coś w kieszeni zostałoMoże sobie Pan sprawdzić np. napinacze pasów czy nie wybiły, wszelkie błędy na komputerze np. sensor airbagTo są drogie rzeczy które uznaja tylko jako nowe a można je zrobić...Litości ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 A tak z ciekawości zapytam. Jak można zrobić napinacze, sensory i sterowniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ktoś te idiotyzmy wygenerowane przez DAV-Odszkodowania skasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 napinacze pasów - całe nie wybuchłysensor airbag-cały - bo poduszek nie ruszyło "Proszę podać więcej parametrów wyceny przez TU na H... smile" Nic... nawet pisma... tylko kasa na konto... 1950zł;/ wtf - 2700zł płacilem za zrobienie litości! jak można lampy z ułamanymi zaczepami włożyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi