michaliq Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam, Mam taki problem, brat w 1999 roku mial wypadek. Mianowicie przewrocil sie(sam) i doznal trwalych urazow glowy, mozna powiedziec ze stal sie inwalida i od tego czasu przechodzi ciagla rehabilitacje.Ubezpieczony byl w szkole z TUiR Gwarant, ktore w 2000 roku oglosilo upadlosc. Mama starala sie przez jakis czas o odszkodowanie ale firma dopuki istniala skutecznie ja splawiala, a po ogloszeniu upadlosci mama dala sobie spokoj. Ostatnio dowiedzialem sie o Ubezpeiczeniowym Funduszu Gwarancyjnym, ale nie wiem czy jeszcze jest mozliwosc po takim czasie starac sie o odszkodowanie.Jesli ktos wie czy sa jakies szanse prosze o odpowiedz. pozdrawiam,Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 hejczy toczyło się postępowanie sądowe w tej sprawie? czy Twoja mama z nimi na drodze polubownej załatwiała sprawę?na moje oko sprawa jest już przedawniona, po 3 latach roszczenia się przedawniają, czego wielu ludzi wciąż niestety nie może przyjąć do wiadomości, no chyba że ktoś tu został oskarżony i skazany o przestępstwo, wówczas 10 lat można dochodzić roszczenia. ale tutaj ewidentnie przedawnienie.co do UFG służy wyłącznie wypłacaniu odszkodowań z umów OBOWIĄZKOWYCH, nie zaś dobrowolnych, a taka jest umowa NW - ubezpieczenia szkolnego. nawet jak sprawa by się nie przedawniła, nie ma szans na odszkodowanie z UFG.w mojej ocenie lepiej już o tym wypadku zapomniećpozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi