globus17 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 gdy bylem jeszcze w szpitalu przyszła do mnie Pani z firmy o nazwie MARSHAL i zostawila ulotki zebym mogl sie z nimi zapoznac, napisala mi tez ze biora 15% z VAT za pomoc w uzyskaniu odszkodowania. Wydaje mi sie ze jest to uczciwa kwota, inne firmy chca w okolicach 25%. Czy ktos juz wspolpracowal z ta firma? prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi34 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Firmy pobierające 15% w większości pobierają% od całości uzyskanego odszkodowania, a firmy które pobierają 25% to są firmy które nie pobierają % z pieniędzy które włożysz we własne leczenie np: całkowity koszt twojego leczenia wyniósł 5.000 to tą sumę otrzymasz całą bez zabierania % przez firmę. W takiej sytuacji to nie wiem która propozycja będzie dla Ciebie lepsza mniej % czy więcej. Pamiętaj mniej to nie znaczy że lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globus17 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 moje leczenie nie jest bardzo kosztowne więc wychodzi na to ze lepsze bylby firmy ktore biora mniej % ale od całosci, sam nie wiem czy brac firme czy starac sie sam o odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi34 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja bym starała się sama , dokumentacje złożyc to nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beata76 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 dowiedziałam sie dzis,ze firmy nie mają prawa pobierac VAT,dopiero od nowego roku ma ta ustawa wejść w zycie,ze będą mogły pobierac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi