NNW
Założył ucienik87, 24 października 2010 · 506 wyświetleń
oczywiście że po zakończeniu leczenia może Pan złożyć wniosek o wypłatę odszkodowania z polisy NNW
Ubezpieczyciel wypłaci stosowne odszkodowanie w oparciu o orzeczony przez komisję uszczerbek na zdrowiu
Witam
W listopadzie ubiegłego roku miałam wypadek samochodowy. Zatrzymałam się przed przejściem dla pieszych i bus wjechał w tył mojego auta. Doznałam urazu głowy miałam nadciagnięte wiezadła kręgosłupa szyjnego ( do tej pory odczuwam ból czasami ) . W kwietniu robiłam badania do pracy i okulista stwierdził że musiałam mieć silne uderzenie w głowę ponieważ w lewym oku mam blizny. Zaznaczam że wcześniej nie miałam żadnego urazu. Złożyłam dokumenty do Allianzu i dostałam odpowiedz odmowną - 0 procent uszczerbku na zdrowiu. Moje pytanie czy przysługuje mi odszkodowanie z nnw i co zrobić dalej ?
Świadczenie z ubezpieczenia NNW przysługuje jeśli będzie miała Pani trwały lub długotrwały uszczerbek na zdrowiu. W świetle powyższego opisu bez zaznajomienia się z dokumentacją medyczną trudno rozstrzygnąć, czy taki uszczerbek jest czy też go brak.
Wg mnie warto pomyśleć o dochodzeniu świadczeń z ubezpieczenia OC samochodu który na Panią najechał. Kwota zadośćuczynienia powinna być nieporównywalnie większa od tej z NNW.