intersantina Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Sprawa ma się następująco. Zaznaczam że AC opłacałam regularnie od kilku lat. Zgłosiłam do Link$ telefonicznie szkodę z AC do - uszkodzenie tylnego zderzaka w Volvo S40 podczas cofania. Po przyjęciu zgłoszenia wysłałam mailem zdjęcia na podany w rozmowie email. Po 2-3 dniach otrzymuję wycenę szkody na... 490 zł i praktycznie w tym samym czasie przelew na konto!! Sam zderzak do tego modelu to koszt w serwisie 1540 (bez lakierowania i wymiany). Na wycenie nie ma ujętych żadnych części zamiennych takich jak właśnie zderzak i odblask, jest tylko demontaż, montaż i... usługa wyklepania zderzaka (!!). Na moją mailową interwencję nikt nie odpowiedział, telefonicznie wysłano mnie na drzewo. Mam w AC dopłatę do napraw w autoryzowanych serwisach i doubezpieczenie udziału własnego. Bardzo proszę o pomoc co mam dalej robić, ponieważ szkoda której się nie da załatwić taniej niż 2,5 tys została wyceniaona na 490 zł. a mnie potraktowano przez telefon jak natręta (!) PozdrawiamAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszs2154 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam Cię Na wstępie będęnie nie miły i powiem szczerze, że masz co chciałaś. Miało być tanio to jest tanio; zarówno przy zawieraniu polisy, jak i przy wypłacie odszkodowania. AC to Twój wybór. W obecnej chwili spróbuj odwołać się od ich decyzji opierając się na Art 363 KC - Naprawienie szkody winno nastąpić wg wyboru poszkodowanego......; podając, że domagasz się wymiany zderzaka na nowy, nie zgadzasz się na jego naprawę, ponieważ do chwili zdarzenia nie był nigdy naprawiany, pochodził z tzw pierwszego montażu itp., a głównym założeniem odszkodowania jest przywrócenie rzeczy do stanu pierwotnego. Poprzez naprawę nie osiągniemy tego celu ... itd, coś w tym stylu.Żadnym mailem, list polecony za potwierdzeniem.A na przyszłość lepiej wybieraj f-mę i dokładnie czytaj (ze zrozumieniem) warunki AC, z którymi w tym przypadku zapewne się zapoznałaś, zaakceptowałaś i podjęłaś zapene "szłuszną" decyzję; NIE OGLĄDAJ REKLAM - to szkodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi