Jump to content
Forum Odszkodowania

termin wydania decyzji

daro62
 Share

Recommended Posts

witam,mam pytanko mialem wypadek przy pracy (wieloodlamowe zlamanie piety),zaklad pracy przeslal papiery do ZUS,po jakims czasie dostalem pismo o braku zakonczenia leczenia,dostarczylem ten dokument i mam czekac na decyzje,minelo juz poltora miesiaca od czasu dostarczenia tego dokumentu,przedzwonil;em do ZUS i tam mnie poinformowano,ze papiery sa w orzecznictwie od 20 wrzesnia,czy sa jakies terminy o wezwaniu mnie na komisje lekarska,ja mysle ze troche to za dlugo trwa.z gory dziekuje za kazda informacje.

minelo juz prawie 2 miesiace o czasu dostarczenia ostatniego dokumentu,gdzie mozna zlozyc zazalenie,pani w zusie powiedziala ze papiery sa w orzecznictwie i juz.

Do prezesa oddziału ZUS , ewentualnie mozna pogrozic skierowaniem do rzecznika praw ubezpieczonych ewentualnie Komisji Nadzoru Ubezpieczen i Finansów, może do RPO

griszo wrote:
Date licz od ostatniego dostarczonego dokumentu. Zus ma 30 dni na określenie daty komisji od tej daty.
§ 5. Zakład ustala, w ciągu 7 dni od dnia otrzymania wniosku, termin badania ubezpieczonego przez lekarza orzecznika.

Wypłata następuje w ciagu 30 dni od wydania decyzji.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...