co zrobić, gdy pracodawca bezprawnie rozwiązał umowę grupowego ubezp.

Założył dex, 24 maja 2011 · 429 wyświetleń

dex

witam. miałem wypadek w pracy. miałem ubezpieczenie grupowe w pzu . chciałem złozyc wniosek

o odszkodowanie , ale dowiedziałem sie ze pracodawca sam rozwiazał umowe z pzu bez mojej

wiedzy.

zwalniali pracowników i automatycznie rozwiązywali im umowy grupowego ubezp. - nie mieli

ani podpisu umowy wypowiedzenia ani pewności ze dany pracownik bedzie na pewno zwolniony.

składka była potracana z mojej pensji na co ja musiałem wydac zgode. i według deklaracji

ja mogłem zerwac ubezpieczenie lub za moja zgoda

.

zastanawiam sie o wniesienie sprawy do sądu o

zwrócenie kosztów adekwatnych z ubezpiczenia, oraz dodatkowo o odszkodowanie zwiazane z

zaniedbaniem zwiazane z zaprzestaniem opłacania skadek co wiazało sie z mozliwościa

pozbawienia mnie lub mojej rodziny odszkodowania. moge tak zrobic??

dodam ze miałem potracana składke z własnego wynagrodzenia . umowazerwana została tylko w

moim przypadku, reszta pracowników nadal ma portacane i jest ubezpieczona.

z pzu dowiedziałem się że z powodu ustania stosunku pracy zostalo rozwiązane moje ubezp.

jednak nie zostałem zwolniony

aga.c

Witam, z tego co Pan pisze wynika, że wina za rozwiązanie umowy ubezpieczenia ponosi pracodawca i najlepiej od niego dochodzić odszkodowania. Moje pytanie dotyczy tego jaki to był wypadek, czy był to wypadek z winy pracodawcy czy tzw. nieszczęśliwy, jakie były obrażenia, czy leczy się Pan lub była zastosowana rehabilitacja, jak długo? i czy został sporządzony protokół powypadkowy. Czy Była Inspekcja Pracy na miejscu zdarzenia? Był Pan dodatkowo ubezpieczony na życie indywidualnie?

Pozdrawiam

dex
był to nieszczęśliwy wypadek, miałem operacje w szpitalu , złamanie dwukostkowe w lewej stopie, rechabilitacji jeszcze nie miałem, został sporzadzony protokół przez insp. bhp, nie było inspekcji pracy na miejscu zdarzenia z tego co mi wiadomo. jestem ubezpieczony na zycie o dozycie w innym towarzystwie. prosze o odpowiedź. pozdrawiam
szkoda

dex napisał(a):

z pzu dowiedziałem się że z powodu ustania stosunku pracy zostalo rozwiązane moje ubezp.
jednak nie zostałem zwolniony

Mało okoliczności faktycznych- co to znaczy, że z powodu ustania stosunku pracy zostalo rozwiązane ubezpieczenie skoro ów stosunek pracy nie ustał.
dex
witam. tak powiedział mi szef zakładu. miałem byc zwolniony ale nie byłem z kadrowa z wyprzedzeniem zakończyła moje ubezpieczenie. poozdr
szkoda

Rozumiem, że to ten sam temat co ktorego link poniżej. Wobec tego proszę podać do dokładnie wpisano w poszczególnych punktach protokołu powypadkowego:

link zewnętrzny zablokowany

dex
teoretycznie , tylko ze to ubezpieczenie przestali oplacac kilka miesięcy przed wypadkiem....
szkoda

dex napisał(a):

teoretycznie , tylko ze to ubezpieczenie przestali oplacac kilka miesięcy przed wypadkiem....

W mojej ocenie skoro to wyłącza wina pracodawca to on powinien pokryć wszelkie koszty. Rozumiem, że w tamtym temacie chodziło o ubezpieczenie społeczne, a tutaj o ubezpieczenia gospodarcze.

konrad157
Ja, pozwolę sobie wtrącić taką dygresję, przeczytałem wcześniej, że chodzi o PZU, nawiązuję do słów poszkodowanego „ z pzu dowiedziałem się że z powodu ustania stosunku pracy zostalo rozwiązane moje ubezp. jednak nie zostałem zwolniony” – należy w tym miejscu wyjaśnić pewne problemy, otóż PZU umowy tzw. ubezpieczenie na rzecz osoby trzeciej (art. 808 KC), może wypowiedzieć w określonych sytuacjach: 1) otrzymania przez PZU oświadczenia o odstąpieniu przez ubezpieczającego ( w tym przypadku pracodawcy) od umowy, 2) śmierci ubezpieczonego ( w tym przypadku pracownika), 3) upływu 1 miesiąca, licząc od końca okresu, za który została przekazana ostatnia składka, 4) upływu okresu, za jaki przekazano składkę, jeżeli w tym okresie ustał stosunek prawny łączący ubezpieczonego podstawowego z ubezpieczającym, 5) upływu okresu, za jaki przekazano składkę – w przypadku rezygnacji ubezpieczonego z ubezpieczenia, 6) upływu czasu trwania umowy w przypadku jej nieprzedłużenia, itd. … W Pana przypadku, stosunek prawny łączący Pana (ubezpieczonego) z ubezpieczającym (pracodawcą) nigdy nie ustał, gdyż nie zostało wręczone Panu wypowiedzenie o pracę. W związku z powyższym powstają dwa problemy: 1) użyta nieprawidłowa podstawa prawna, w oparciu, o którą PZU rozwiązało umowę 2) doszło tu do sytuacji, która wyraźnie wpłynęła na niekorzyść ubezpieczonego, więc zresztą podobnie jak w przypadku zawarcia umowy, powinien Pan być o tym fakcie poinformowany i wyrazić na to zgodę. Myślę, że dobrze by Pan zrobił, gdyby bezpośrednio kontaktował się z Panem Szkodą, jego doświadczenie i znajomość prawa cywilnego jest na bardzo wysokim poziomie, wynika to wprost z udzielanych na tym forum porad.
szkoda
W mojej ocenie wydaje się istnieć wina pracodawcy w rozumieniu art. 415 k.c. w zw. z art. 300 k.p..