izunia80dd Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 witam.. pare dni temu jechałam busem " przewóz osób" i podczas wysiadania uczen zatrzasnął mi prawego kciuka tylnymi zasuwanymi drzwiami.. po wydostaniu palca kierowca pojechał dalej a ja na własną reke musiałam dotrzec do szpitala. Palec został złamany i załozono 5 szwów.. szwy nie zostały jeszcze zdjęte,a chirurg stwierdził ze leczenie do pełnej sprawnosci kciuka moze potrwać nawet pół roku.. czy moge ubiegac sie o odszkodowanie z nw?? dodam ze jestem na urlopie wychowawczym i lekarz stwierdził ze z zusu oszkodowanie mi sie nie nalezy... co dalej robic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Jeśli ma Pani ubezpieczenie NNW to jak najbardziej się Pani należy świadczenie. Poza tym warto powalczyć o odszkodowanie z ubezpieczenia OC samochodu z którego Pani wysiadała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
izunia80dd Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 chce wiedziec czy moge sie starac jesli kierowca ma nw??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 Jeśli kierowca ma NNW to oczywiście może się Pani starać, ale z OC również Link to comment Share on other sites More sharing options...
izunia80dd Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 ale na jakiej zasadzie z oc? rozmawiałam dzis z tym kierowca i twierdzi ze z oc nie nalezy sie.... dziekuje ze odpisujesz:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beata76 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 oczywiscie,ze z oc sie nalezy i z reguły są to kwoty wyzsze,niż z nw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now