stu2 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Miesiąc temu miałam stłuczkę. Szkodę tego samego dnia zgłosiłam w GENERALI - ubezpieczyciela sprawcy. Po tygodniu był likwidator, stwierdził że będzie szkoda całkowita - do trzech dni miałam dostać protokół. od tego czasu minęło już 30 dni ustawowego czasu do którego sprawa miała być zakończona. Firma Generali nie tyko nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. Tzw.odpowiedzialni pracownicy i ich kierownicy uniemożliwiają jakikolwiek ze sobą kontakt nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na e-miale. Natomiast pracownicy infolinii nie mają uprawnień do sprawdzenia sprawy. Osobisty kontakt też nic nie daje - pracownicy oddziału krakowskiego twierdzą że nic nie mogą zrobić, bo tym zajmuje się centrala w Katowicach. Proszę osoby które miały podobne doświadczenia z firmą Generali jak skończyły się ich sprawy. Zaznaczam, że w mojej sprawie nie ma komplikacji mogących wytłumaczyć przedłużanie się sprawy. Po kolizji była policja, sprawcę ukarała mandatem, który go przyjął. Do oddziału w Krakowie dostarczyłam wszystkie wymagane dokumenty min. protokół po kolizji od Policji i Staży Pożarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Wyślij skargę na nieterminową likwidacje szkody do Komisji Nadzoru Finansowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stu2 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 andrzejgryczka wrote: Wyślij skargę na nieterminową likwidacje szkody do Komisji Nadzoru Finansowego. Owszem wysłałam skargę do Komisji Nadzoru Finansowego i Rzecznika Ubezpieczonych bez efektu. Obie instytucje nawet nie otworzyły mojego e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stu2 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Annegi wrote: Niech Pan pismo pośle poleconym lub za potwierdzeniem odbioru. Dzięki za pomysł dzisiaj jeszcze wyślę takie pismo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi