mierzej Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam, jakiś czas temu kamień lecący z naprzeciwka uderzył w mój zderzak(auto Seat Toledo). Zderzak pękł i został zakwalifikowany do wymiany. Dostałem wycenę w której ujęto zderzak seryjny(zamiennik), u mnie natomiast w chwili zawierania umowy ubezpieczenia zamontowany był zderzak z Seata Leona Top sport który nie posiada zamienników. Wariant ubezpieczenia to kosztorys. Zderzak nie był dopisany jako wyposażenie dodatkowe. Jak powinien zastosować się ubezpieczyciel? Zapłacić za zderzak seryjny czy za ten ze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 jeśli zderzak pochodzi od leona i był zamontowany w chwili podpisania umowy ubezpieczenia to wg mnie jest objęty ochroną. Sprawdź dokładnie OWU, wg mnie w Interrisk nie ma zamienników na kosztorys a jedynie oryginały minus amortyzacja wg wieku pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi