ewunia1104 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Nie wiem co mam dalej robic. Na skrzyżowaniu kierowca auta wymusił pierwszeństwo, na zielonym on skręcał ja motorem jechałem prosto. Jego wina, podpisał oświadczenie. Czekałem na wycenę szkody i doczekałem się.Motocykl, który kupiłem w kwietniu 2010r za blisko 20000tys. zł. przy orzeczeniu szkody całkowitej ,koszt naprawy w/g rzeczoznawcy to 38000tys. zł. przed wypadkiem wycenił na 14700tys. zł. z tego do wypłaty 8700zł .Uważam,że wartośc motoru przed wypadkiem jest bardzo niska. Chciałem się odwołac ale nie bardzo wiem na co się powołac jakich użyc argumentów, paragrafów.Czy umawia się z innym rzeczoznawcą na dodatkową ekspertyzę. Jak napisac odwołanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Proponuję znaleźć Rzeczoznawcę ze swojego rejonu i zrobić wycenę niezależną. Wtedy będzie wiadomo jaka jest rzeczywista Wartość Rynkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Zgoda, ale najpierw należy samemu zapoznac się ze szczegółową wyceną i ustalić czynnki jakie miały wpływ na taką a nie inną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi