artenoz Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Kilka lat temu podczas pracy w niemczech przeszedłem operacje usunięciaczęści żołądka i wrzodu.Podejrzewam że nadwerężenie organizmu powstało podczaspracy.Podnosiłem ciężkie skrzynki z warzywami, układając je na paletach na wysokoścponad 2 metry.Silny ból dopadł mnie w nocy,gdzie trafiłem do szpitalai prosto pod nóż.Czy mogę ubiegac się o jakieś odszkodowanie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 witam,a będziesz miał dowody zaniedbań pracodawcy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artenoz Posted December 20, 2007 Author Share Posted December 20, 2007 jakie dowody masz na myśli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 dowody zaniedbań pracodawcy - brak kursu BHP, obsługiwania, sztuki podnoszenia skrzynek, bo możesz podnosić własnym kręgosłupem do pewnej wagi, potem już urządzenia specjalistyczne są potrzebne.po drugie "podejrzenie" może nie wystarczyć, wypadek, jeżeli miał miejsce (bo nie piszesz o wypadku) musiał zostać gdzieś odnotowany, zauważony, musisz mieć dowody, świadków, normalne postępowanie cywilne: odniosłeś szkodę - udowodnij. bez dowodów nic nie zdziałasz.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now