Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek pozyczonym autem

Recommended Posts

Witam.

Mam problem.

Mianowicie pewnego dnia jechałam samochodem mojego chłopaka. (jego OC).

Miałam wypadek, Wina była moja. Byłam kierującą i nie jechali ze mną żadni pasażerowie

W wypadku doznałam skręcenia karku i do końca grudnia musze chodzić w kołnierzu.

Samochód nie miał AC ani NW.

Chciałam zapytać, czy z polisy mojego chłopaka należy mi sie odszkodowanie.

Bo jak byłam w Warcie zanieść dokumenty powypadkowe to powiedzieli mi, to mało tego, że nie dostanę odszkodowania to jeszcze musze zapłacić ubepieczycielowi 10% wartości polisy.

Czy jest jakaś szansa na uzyskanie odszkodowania??

Proszę o pomoc bo nie mam sie kogo poradzić :(

• 4 weeks later...
Niestety jeśli niebyło nawet NNW wykupione a szkoda 20zł dopłacić chłopakowi było by je wykupić to niema żadnych szans to ty spowodowałaś wypadek i tak jak mówili stracisz 10% zniżek

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam,

niestety,ale odszkodowanie należy się tylko osobom poszkodowanym w wypadkach. W tym momencie Pani była sprawcą i z przykrością ale nic nie da się zrobić w tej sprawie. Odszkodowanie wypłacane jest osobom poszkodowanym z polisy OC sprawcy.

Pozdrawiam serdecznie.

Najlepiej jeździć tak żeby samemu nie przydzwonić :) ale na naszych drogach i z co niektórymi kierowcami niestety ciężko jest sie bezpiecznie poruszać .27 kończy mi się ubezpieczenie i muszę cos znaleźć dla siebie , a ze mam dopiero 20% zniżki to poszperam za najtańszym ubezpieczeniem i oczywiście nnw będzie w zestawie

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...