anuleczka1988 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Witam.Mam problem.Mianowicie pewnego dnia jechałam samochodem mojego chłopaka. (jego OC).Miałam wypadek, Wina była moja. Byłam kierującą i nie jechali ze mną żadni pasażerowie W wypadku doznałam skręcenia karku i do końca grudnia musze chodzić w kołnierzu.Samochód nie miał AC ani NW.Chciałam zapytać, czy z polisy mojego chłopaka należy mi sie odszkodowanie.Bo jak byłam w Warcie zanieść dokumenty powypadkowe to powiedzieli mi, to mało tego, że nie dostanę odszkodowania to jeszcze musze zapłacić ubepieczycielowi 10% wartości polisy.Czy jest jakaś szansa na uzyskanie odszkodowania??Proszę o pomoc bo nie mam sie kogo poradzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Bez szans na odszkodowanie z OC, ponieważ sama sobie wyrządziłaś szkodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
devvid Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Niestety jeśli niebyło nawet NNW wykupione a szkoda 20zł dopłacić chłopakowi było by je wykupić to niema żadnych szans to ty spowodowałaś wypadek i tak jak mówili stracisz 10% zniżek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eniek Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Dobrze kolega napisał NNW i nie było by problemu .Teraz co niektóre towarzystwa dają jeszcze taniej trzeba tylko poszukać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weronikalopacinska Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Witam,niestety,ale odszkodowanie należy się tylko osobom poszkodowanym w wypadkach. W tym momencie Pani była sprawcą i z przykrością ale nic nie da się zrobić w tej sprawie. Odszkodowanie wypłacane jest osobom poszkodowanym z polisy OC sprawcy. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eniek Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Najlepiej jeździć tak żeby samemu nie przydzwonić ale na naszych drogach i z co niektórymi kierowcami niestety ciężko jest sie bezpiecznie poruszać .27 kończy mi się ubezpieczenie i muszę cos znaleźć dla siebie , a ze mam dopiero 20% zniżki to poszperam za najtańszym ubezpieczeniem i oczywiście nnw będzie w zestawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts