Jump to content
Forum Odszkodowania

uszkodzenie po tankowaniu LPG

Recommended Posts

Witam, ostatnio trafiła mnie nie miła sytuacja pojechałem na stacje benzynową jak zawsze zatankować paliwo i LPG , byłem jedynym klientem w tym czasie, całe tankowanie przebiegło prawidłowo i jak zawsze po jego zakończeniu poszedłem do kasy zapłacić. kiedy wyszedłem po paru minutach osoby obsługującej dystrybutor już nie było więc wsiadłem do auta i ruszyłem, po chwili usłyszałem huk i jak się okazało wąż nie został odłączony od samochodu i został uszkodzony zderzak oraz rurka doprowadzająca gaz do zbiornika. wlew jest w dolnej części zderzaka niewidocznej w lusterku, czy mogę w takiej sytuacji żądać jakiegoś odszkodowania od stacji?

Oczywiście, stacja jest ubezpieczona, a pojazd powinien być nadzorowany przez pracownika podczas całego procesu tankowania. Jakby tak było, to taka sytuacja nie miała by miejsca. Zgłaszasz szkodę z OC stacji do jej ubezpieczyciela i tyle.

Obsługa stacji najzwyczajniej w świecie nie dopatrzyła i zostałeś nieprawidłowo obsłużony. Miałem kiedyś podobną sytuację z wężem na szczęście nie zdążylem odjechać...

Jest to oczywisty przejaw nienależytego wykonania umowy art. 471 kc i w związku z tym może Pan dochodzić odszkodowania. Tak jak napisał ktoś powyżej stacja ma zapewne ubezpieczenie OC i z tego ubezpieczenia należy zgłosić szkodę.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...