szybki Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam wypadek w pracy 31.08 protokół napisany dopiero 5.10. zeznanie moje i świadka, uznany wypadek przy pracy, na chorobowym byłem 10 dni. A teraz ZUS chce od menie wyjaśnienia dlaczego są takie rozbieżności w datach. Ja myślałem że to jakaś pierdółka a okazało się jak opuchlizna zeszła że miałem złamany palec. Proszę o podpowiedz. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Kiedy wypadek był zgłoszony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam wypadek w pracy miałem 31.08.2010 od 31.08 do 10.09 byłem na chorobowym lekarz kazał mi wrócić do pracy i powiedział że palec powróci do sprawności złożone 4 szwy w bhp zgłosiłem 5.10.2010 protokół ja odebrałem 7.10.2010 a teraz już zakończyłem leczenie i zus chce wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam ponownie już jestem po komisji lekarskiej w ZUS przyznali mi 5% i jest ok, ale z PZU już nie nie dostałem żadnej decyzji ale pieniądze na konto dostałem 4% bez żadnej komisji lekarskiej, i nijak się to ma do ich tabeli, czy po dostani od nich orzeczenia mam prawo sie domagać komisji lekarskiej chociaż żeby oglądnęli palec.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 w PZU za podstawowe złamanie palca ręki należy ci się od 1 do 5 %,więc twoje 4% mieści się w tym przedzialehttp://www.pzu.pl/pub/files/PZU_ZYCIE_SA/Tabela_uszczerbkow.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Orzeczenie zus : Zniekształcenie i dysfunkcja palca II wiodącej ręki to nie jest tylko złamanie ale palcem nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi