Witam wypadek w pracy 31.08 protokół napisany dopiero 5.10. zeznanie moje i świadka, uznany wypadek przy pracy, na chorobowym byłem 10 dni. A teraz ZUS chce od menie wyjaśnienia dlaczego są takie rozbieżności w datach. Ja myślałem że to jakaś pierdółka a okazało się jak opuchlizna zeszła że miałem złamany palec. Proszę o podpowiedz. Dziękuję bardzo
Wyjaśnienie do ZUS wypadek w pracy
Założył szybki, 25 listopada 2010 · 483 wyświetlenia
Kiedy wypadek był zgłoszony?
Witam wypadek w pracy miałem 31.08.2010 od 31.08 do 10.09 byłem na chorobowym lekarz kazał mi wrócić do pracy i powiedział że palec powróci do sprawności złożone 4 szwy w bhp zgłosiłem 5.10.2010 protokół ja odebrałem 7.10.2010 a teraz już zakończyłem leczenie i zus chce wyjaśnienia
Witam ponownie już jestem po komisji lekarskiej w ZUS przyznali mi 5% i jest ok, ale z PZU już nie nie dostałem żadnej decyzji ale pieniądze na konto dostałem 4% bez żadnej komisji lekarskiej, i nijak się to ma do ich tabeli, czy po dostani od nich orzeczenia mam prawo sie domagać komisji lekarskiej chociaż żeby oglądnęli palec.?
w PZU za podstawowe złamanie palca ręki należy ci się od 1 do 5 %,
więc twoje 4% mieści się w tym przedziale
link zewnętrzny zablokowany
Orzeczenie zus : Zniekształcenie i dysfunkcja palca II wiodącej ręki to nie jest tylko złamanie ale palcem nie ruszam