stona Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 hej, mam pytanko w zwiazku z zasilkiem chorobowym, wypadkowym 100%pracuje u mamy, na umowe o prace i zdazyl sie wypadek przy pracy protokol zostal sporzadzony, teraz zus chce ode mnie :- kserokopie umowy o prace <- mam- odreczne oswiadczenie pokrewienstwa < tak to moja mama- oswiadczenie pokrewienstwa < - ||- ORAZ- czy prowadzimy wspolne gosp. domowe < tak, mieszkamy pod tym samym adresem w zwiazku z powyzszym mam pytanie: czy zus chce mnie okrasc w bialy dzien czy co oni tam ode mnie chca ... dziekuje za kazda pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bidulka Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 ZUS chce potwierdzenia czy prowadzicie wspólne gospodarstwo. Ile masz lat? Zgodnie z ustawą osoby najbliższe w rodzinie powinny być zgłaszane jako osoby współpracujące i ZUS w tę stronę idzie. Jak długo trwała umowa przed wypadkiem, czy zgłoszenie było w terminie ? to będzie ZUAS sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bidulka Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 mieszkanie pod jednym dachem nie oznacza prowadzenia wspólnego gospodarstwa domowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi