Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zaniżone odszkodowanie z OC sprawcy kolizji co robić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

W dniu 04.09.2010 miałem kolizję drogową niezmojej winy kobitka wyjechała lanosem z drogi podporządkowanej a że znajoma to spisaliśmy oświadczenie.Kwota która dostałem od TUW jest śmieszna rzeczoznawca był wynajęty tylko przez nich ponieważ oni niemają swoich.Mój samochód to volvo V70 z 2004 roku 2,4 Benzyna bardzo bogata wersja. W moim samochodzie według wyceny rzeczoznawcy uszkodzoeniu uległy nastepujące elementy nadwozia zderzak przedni do malowania i naprawy pekło kilka zaczepów i odstaje ,prawy przedni błotnik do naprawy i lakierowania wgniecony lekko,prawe przednie drzwi naprawa i lakierowani i to same z tylnymi lekkie wgniecenia dwa kołpaki do wymiany i listwa boczna w sumie 4 elementy do malowania rzeczoznawca który wyceniał mi auto sam mówił że za samo malowanie powinłem dostać około 500zł od elementu więc mówił o kwocie za cała szkodę w granicach 3000-4000 tys zł.A TUW W ŁODZI ulica Zurawia 7 przyznało mi 1365 zł za tą kwotę nikt niechce nawet się podjąc samego malowania a gdzie robocizna i lakier tym bardziej że samochód jest dosyć nowy wiec niechce go byle jak zrobić a chciałbym na początek odwołanie od ich decyzji napisać bo z serwisami też rużnie jest mam znajomy warsztat ale za te pieniądze to" u kowalskiego w szopie nawet niezrobią" tylko niewiem jak w necie cieżko znaleść jednnoznaczną odpowiedz lub wzór jak należy poprawnie napisać odwołanie prosze o pomoc i z góry dziekuje bardzo

Z wyrazami szacunku Dawid

• 2 miesiące temu...

jest tu wielu ktorzy by skorzystali z wzorow podan do ubezpieczycieli

takich powaznych nie na zasadze ja prosze bo takie to donich nie trafiaj

jak ktos moze pomoc to wielu bedzie wdziecznych

z pozdrowieniami dla wszystkich na forum