devvid Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam wszystkichW dniu 04.09.2010 miałem kolizję drogową niezmojej winy kobitka wyjechała lanosem z drogi podporządkowanej a że znajoma to spisaliśmy oświadczenie.Kwota która dostałem od TUW jest śmieszna rzeczoznawca był wynajęty tylko przez nich ponieważ oni niemają swoich.Mój samochód to volvo V70 z 2004 roku 2,4 Benzyna bardzo bogata wersja. W moim samochodzie według wyceny rzeczoznawcy uszkodzoeniu uległy nastepujące elementy nadwozia zderzak przedni do malowania i naprawy pekło kilka zaczepów i odstaje ,prawy przedni błotnik do naprawy i lakierowania wgniecony lekko,prawe przednie drzwi naprawa i lakierowani i to same z tylnymi lekkie wgniecenia dwa kołpaki do wymiany i listwa boczna w sumie 4 elementy do malowania rzeczoznawca który wyceniał mi auto sam mówił że za samo malowanie powinłem dostać około 500zł od elementu więc mówił o kwocie za cała szkodę w granicach 3000-4000 tys zł.A TUW W ŁODZI ulica Zurawia 7 przyznało mi 1365 zł za tą kwotę nikt niechce nawet się podjąc samego malowania a gdzie robocizna i lakier tym bardziej że samochód jest dosyć nowy wiec niechce go byle jak zrobić a chciałbym na początek odwołanie od ich decyzji napisać bo z serwisami też rużnie jest mam znajomy warsztat ale za te pieniądze to" u kowalskiego w szopie nawet niezrobią" tylko niewiem jak w necie cieżko znaleść jednnoznaczną odpowiedz lub wzór jak należy poprawnie napisać odwołanie prosze o pomoc i z góry dziekuje bardzoZ wyrazami szacunku Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devvid Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam czy ktoś mogłby mi podać jak napisać odwołanie DO TUW od tej śmiesznej sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 http://www.rzu.gov.pl/serwis-prawny/wzory-pism/Ubezpieczenia_gospodarcze__ubezpieczenia_komunikacyjne__na_zycie__mienia___853 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devvid Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Niestety na tej stronie niema wzoru odwołania od zaniozonej szkody oc jest tylko od amortyzacji mienia itp ale dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolek Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 jest tu wielu ktorzy by skorzystali z wzorow podan do ubezpieczycielitakich powaznych nie na zasadze ja prosze bo takie to donich nie trafiajjak ktos moze pomoc to wielu bedzie wdziecznychz pozdrowieniami dla wszystkich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi