nataliae Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam, nie znalazłam opisu takiego przypadku, więc piszę: Jakiś czas temu miałam stłuczkę, nie z mojej winy (potwierdzone przez policję na miejscu zdarzenia). Z powodu szkód odebrano mi dowód rejestracyjny. Ubezpieczyciel sprawcy (Compensa) ustalił szkodę całkowitą. Trwa juz czwarta wymiana pism z prośbą o uzasadnienie kwoty odszkodowania jaką zaproponowali ( 1400 zł za Cintroen Xsara 1.9 TD Exclusive, 1999 rok, akurat po całkowitym remoncie - to co proponują to conajmniej 2 razy mniej niż to co zainwestowałam w samochód przed stłuczką! i conajmniej 4 razy mniej od rzeczywistej wartości samochodu) Dopiero teraz okazało się, że Compensa odjęła od należnego mi odszkodowania w tej stłuczce, odszkodowanie które przyznano mi rok temu za podobną (choć z mniejszymi szkodami) stłuczkę. Ubezpieczyciel ówczesnego sprawcy to POLSKI ZWIAZEK MOTOROWY TOW.UBEZP.SA. Czy to wogóle zgodne z prawem? Prosze o pomoc!Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jeśli samochód przed wypadkiem spowodowanym przez Ubezpieczonego w Compensie, był w pełni sprawny i wyremontowany po poprzedniej kolizji to decyzja Ubezpieczyciela wydaje się nieprawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nataliae Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 moze ktoś z was wie jak powinnam się w takim razie teraz zachować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi