MACIEJ26 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mam pytanie żona z dzieckiem wtargła na jezdnie z prawego pobocza wprost nad nadjżdzajacy samochód (notatka policji) wyniku czego żona doznała złamania nogi ( kosci strzałkowej) a dziecko obrzęg mózgu złamania czaszki oraz złamania wielodłamowego uda. pytanie moje polega na tym czy jeśli żóna w pełni przyczyniła sie do wypadku należy sie dziecku jakieś odszkodowanie za wypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Do krystian80: Nie można przyczynić się do wypadku w 100 % bo wtedy to nie jest już przyczynienie tylko wina za spowodowanie wypadku Jeśli faktycznie było wtargnięcie na pasy to:- żona nie dostanie nic- dziecko jeśli miało poniżej 13 r. życia ma prawa do odszkodowania / zadośćuczynienia i będzie ono obniżone o % w zależności od okoliczności danej sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 8truskaweczka9 wrote: Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą, oto mój kontakt : ) Nie dajesz za wygraną, ten sam nr gg i już chyba 5-6 nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi