paulinciiia Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Właśnie skręciłam kostkę (z lekkim pęknięciem) po upadku na oblodzonym chodniku. Założono mi gips, na razie na 10 dni. Nie pracuję, więc będę domagac się odszkodowania od zarządcy budynku, który od wielu dni nie zapewnia odśnieżenia. O jakiej kwoty odszkodowanie mogę się ubiegac? Bardzo proszę o odpowiedź, bo muszę jak najszybciej wysłac pismo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulinciiia Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Mam świadków, zdjęcia z miejsca wypadku z kilku ostatnich dni ( wciąż nie odśnieżane). Będę pisała list do zarządcy o polubowne udzielenie odszkodowania, gdyz to on jest odpowiedzialny za odśnieżenie chodników przyległych do budynku. Tylko nie wiem o jaką kwotę się ubiegac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Za zwichnięcie to będzie 2 % uszczerbku na zdrowiu.Ja bym wnosił o 5 tys zł zadośćuczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Bez analizy dokumentów związanych ze sprawą trudno jest wskazać właściwą wysokość zadośćuczynienia. Kwota powyżej jest tylko szacunkiem, który nie wiadomo o jakie kryteria został ustalony. Wysokość zadośćuczynienia zależy od wielu czynników tj. nasilenie cierpień fizycznych i psychicznych, długość leczenia, uciążliwości w życiu codzienny itp.Uszczerbek na zdrowiu jest ważny, ale ma charakter pomocniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi