spore004 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 moi drodzy miałam wypadek na drodze wojewódzkiej która jest sporadycznie odśnieżana , ma straszne koleiny i grudy lodowe . jadąc potych grudach wpadłam w poślizg i zatrzymałam się na drzewie.jechałam z prędkościom 30km na godz moja córka została poszkodowana i hospitalizowana .czy jest jakaś szansa na odszkodowanie z tytułu nieodśnieżanych dróg? do kogo skierować odszkodowanie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 "szansa na odszkodowanie z tytułu nieodśnieżanych dróg" teoretycznie jest , ale trzeba udowodnić winę zarządcy drogiCzy była wezwana policja która sporządziła notatkę z tego zdarzenia?czy są świadkowie tego wypadku?odszkodowanie z tego tytułu jest trudne do udowodnienia i uzyskania a sprawę taką z reguły roztrzyga sąd.córka o wiele łatwiej za to może się ubiegać o odszkodowanie z NW twojego samochodu oraz za szkodę osobową z OC auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 fabianopulos wrote:"szansa na odszkodowanie z tytułu nieodśnieżanych dróg" teoretycznie jest , ale trzeba udowodnić winę zarządcy drogi?winnym spowodowania kolizji jest niewątpliwie sam kierujący, jakby to ładnie ujął policjant który by przybył wezwany na miejsce - nie dostosował prędkości do warunków ruchu i dołożył do tego kilka stówek mandatu. więc nie zawracaj ludziom głowy takimi pomysłami.30 km/h i takie skutki - wydaje się bardzo wątpliwe, ale nie byłem na miejscu nie oceniam. Skoro jednak i to była prędkość zbyt duża to należało zwolnić, (albo po prostu nie hamować jak zarzuciło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi