grzechoo Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam wszystkich serdecznie.Trafiłem przypadkiem na forum i rady okazują się bardzo pomocne. Podziwiam też Waszą cierpliwość, której ja niestety nigdy nie miałem.Wracając do tematu, klasyka: boisko, bieg do piłki, hamowanie, lewa noga się poślizgnęła, prawa została pode mną.Cały ciężar został na prawej nodze, stopa wygięła się do zewnątrz a ja na niej przysiadłem. Coś chrupnęło no i ból...Werdykt: złamana kostka boczna i 6 tygodni szyny gipsowej.Już się kiedyś łamałem, ale pierwszy raz jest to noga.Chciałbym zapytać użytkowników forum, których spotkała identyczna kontuzja:- czy mrowienie i uczucie przy kostce jakby mi ktoś robił pokrzywkę jest normalne?- czy możliwe jest zastosowanie gipsu żywicznego? Mam na razie szynę, ale nawet mi tego nie zaproponowano w momencie przyjęcia do gipsowania- czy mogę spokojnie kilka razy na jakiś czas ruszać palcami u nogi? Nie boli to wcale, a myśle że poprawi krążenie- no i w końcu jak to wygląda po zdjęciu gipsu. Jak długo dochodzicie do siebie? Wiem, że każdy organizm jest unikalny i te czasy mogą być różne jednak bardzo proszę o taką informację. Jest nadzieja, że koło grudnia będę normalnie chodzić bez kul? Jakieś kuśtykanie ale, żeby wyrzucić kule z rąk...AHA! Połamałem się 23 września więc sprawa jest dość świeża PS. Ból przy opuszczeniu nogi jest straszny. Zaczyna się po jakichś 5 sekundach i boli jak silne odparzenie, jakby ktoś wbijał tysiące drobnych szpilek i mam wrażenie że to skóra boli jakby ją ktoś rozciągał a nie kość. Muszę od razu cofać nogę i ją na czymś układać bo ból jest po prostu nie do zniesienia. Czy jest to związane z odpuszczaniem opuchlizny (gips się obsuwa i nie przylega tak szczelnie) czy po prostu wynik nie ruszania kończyną od tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 A w Krakowie się coś znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziamb Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 a ja polecam p. Grzegorza 792 571 522- młody, ambitny i taki normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziamb Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 chodziło mi o Kraków oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi