adamr998 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 jadąc samochodem na prostym odcinku drogi w lesie, gdzie nie ma żadnych pasów zauważyłem wolno jadący samochód, który postanowiłem wyprzedzić nie wiedząc o tym że przede mną znajduje sie skrzyżowanie z dwoma drogami podporządkowanymi po obu stronach. zmieniłem pas na lewy zacząłem wyprzedzać lecz mi ten manewr sie nie udał Gdy znaleźliśmy sie na skrzyżowaniu dziewczyna skręciła w lewo znalazła sie na moim pasie, chciała zjechać na drogę podporządkowaną. doszło do wypadku w wyniku której dziewczyna doznała wstrząsu mózgu a jej kolega złamanego barku. Policja stwierdziła że jestem winny. Dostałem 600 zł. mandatu i 2 lata w zawieszeniu na 6 miesiecy!!! Czy to moja wina???? czy słuszna dostałem kare??? czy mam odwołać sie od wyroku?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamr998 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 mozna powiedziec ze czuje sie winny, poniewaz wjechałem w nia i cierpiała przeze mnie, ale sama wjechała pod moje auto. Chodzi o to, że sad uznał ze to tylko moja wina i to przeze mnie sie stało. Bardzo źle sie czuje z tym ze zostałem zawieszony, poniewaz chce związać przyszłość z mundurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamr998 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 bym napewno sie odwołał od wyroku, gdybym był pewny że ta sprawę wygram. Jeżeli bedzie inaczej poniosę dodatkowe koszta sądowe:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 chyba trochę późno pytasz. Skoro była już sprawa i zapadł wyrok, to wypadek miał miejsce pewnie z pół roku temu, dużo czasu miałeś, żeby się przygotować do obrony. Twój opis jest zbyt lakoniczny, danych jest tak niewiele, że trudno cokolwiek powiedzieć o samym zdarzeniu i o tym czy skręcająca przyczyniła się, czy może jest winna, ale skoro były ofiary, to pewnie i biegły, były i zeznania i z tego wszystkiego wynikła wyłącznie Twoja wina, to może tak właśnie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi