Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Poszkodowane dwie osoby. Czy słuszna kara??

Rekomendowane odpowiedzi

jadąc samochodem na prostym odcinku drogi w lesie, gdzie nie ma żadnych pasów zauważyłem wolno jadący samochód, który postanowiłem wyprzedzić nie wiedząc o tym że przede mną znajduje sie skrzyżowanie z dwoma drogami podporządkowanymi po obu stronach. zmieniłem pas na lewy zacząłem wyprzedzać lecz mi ten manewr sie nie udał :( Gdy znaleźliśmy sie na skrzyżowaniu dziewczyna skręciła w lewo znalazła sie na moim pasie, chciała zjechać na drogę podporządkowaną. doszło do wypadku w wyniku której dziewczyna doznała wstrząsu mózgu a jej kolega złamanego barku. Policja stwierdziła że jestem winny. Dostałem 600 zł. mandatu i 2 lata w zawieszeniu na 6 miesiecy!!! Czy to moja wina???? czy słuszna dostałem kare??? czy mam odwołać sie od wyroku??????

mozna powiedziec ze czuje sie winny, poniewaz wjechałem w nia i cierpiała przeze mnie, ale sama wjechała pod moje auto. Chodzi o to, że sad uznał ze to tylko moja wina i to przeze mnie sie stało. Bardzo źle sie czuje z tym ze zostałem zawieszony, poniewaz chce związać przyszłość z mundurem :(

• 2 tygodnie później...
chyba trochę późno pytasz. Skoro była już sprawa i zapadł wyrok, to wypadek miał miejsce pewnie z pół roku temu, dużo czasu miałeś, żeby się przygotować do obrony. Twój opis jest zbyt lakoniczny, danych jest tak niewiele, że trudno cokolwiek powiedzieć o samym zdarzeniu i o tym czy skręcająca przyczyniła się, czy może jest winna, ale skoro były ofiary, to pewnie i biegły, były i zeznania i z tego wszystkiego wynikła wyłącznie Twoja wina, to może tak właśnie jest?