kukuska Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 WITAM MAM PYTANIE ULEGŁAM WYPADKOWI W PRACY,BYŁAM 6MC NA ZWOLNIENIU,W SANATORIUM,TERAZ ZUS DAŁ MI 6MC ZASIŁ REHABILIT ,PRZESZŁAM MC TEMU OPERACJIE GDZIE WSTAWIONO MI W SZYJE 2IMPLANTY LEKARZ NEUROCHIRURG ZALECIŁ REHAB I MÓWI ZE LECZENIE ZAKONCZONE ZE MUSZE BYC DALEJ POD KONTROLOM NEUROLOGA CZY MOGE UBIEGAC SIE OD ZUS ODSZKODOWANIA I CZY JEST SENS CZY MI SIE NALEZY JAKIES ODSZKODOWANIE Z ZUS POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 W mojej ocenie ma Pani prawo do jednorazowego odszkodowania. Powinna Pani wystąpić z takim wnioskiem do ZUS załączając:- protokół ustalenia przyczyn i okoliczności wypadku- zaświadczenie o zakończeniu leczenia- dokumentację medyczną ZUS zorganizuje dla pani badanie lekarskie i dokona wypłaty 621,00 zł. za 1 % uszczerbku na zdrowiu. Jeśli za Pani wypadek winę ponosi pracodawca ma Pani do niego roszczenie cywilno-prawne o naprawienie szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi