DIDKENS Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 WItamSytuacja miala miejsce na poczatu pazdziernika wtedy tez w pracy skrecilem prawy staw skokowy cala procedura wypadkowa ( zgloszenie wypadku, bezzwloczne zgloszenie sie do lekarza na pogotowiu) zostala spelniona, stosunek lekarza do mojego urazu wydal mi sie obojetny noga byla wyraznie skrecona a on zalecil jedynie oklady z lodu oraz lezenie. Po tygodniu przy wizycie kontrolnej stwierdzil (co potem napisal w wypisie lekrskim) iz stosowalem swoje metody leczenia !! tzn poza jego fenomenalnym leczneim lodem stosowalem takze Altacet oraz żele chlodzace . Uznal on ze podwazam jego autorytet nastepnie zlecil mi zakup bardzo drogiego stabilizatora na ktory po prostu nie bylo mnie stac . Kupilem wiec tanszy ( co rwnoiez lekaz nieomieszkal zamiescic w wypisie) po zakonczeniu leczenia wszelkie dokumenty wyslano do ubezpieczyciela (INTER RISK prywatny zakladowy ubezpieczyciel) ten postanowil o rozpatrzeniu szkody bezkomisyjnie i po uplywie mieisaca przyslal pismo o odrzuceniu wniosku szkodowego ze wzgledu na NIE ZASTOSOWANIE SIE PACJENTA DO ZALECEN LEKARSKICH . Moje pytanie jest najstepujace cyz jest szansa uzyskania teo odszkodowania i jesli tak to w jaki sposob napisalem juz odwolanie prostujace conieco bezwzgledny jezyk lekarski lecz obiamiam sie ze moze to nie wystarczyc................... (przepraszam za brak polskich znakow ) Bardzo prosze o POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Myslę, ze mozesz odwolac sie od decyzji ubezpieczyciela i jednoczesnie zlozyc skarge na lekarza, jesli uwazasz, ze jego wskazowki dotyczące leczenia byly błędne lub niewystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi