papierka55 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Proszę o pomoc.Miałam wypadek samochodowy w drodze do pracy, wpadłam w poślizg na oblodzonej drodze,dachowałam.Nie miałam wykupionego AC, więc naprawę auta muszę opłacic z własnej kieszeni.Jakiego odszkodowania mogę się domagac od pracodawcy,skoro wypadek miał miejsce w drodze do pracy?Jakie dokumenty trzeba miec?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 nie należy ci się odszkodowaniepracodawca ponosi odpowiedzialność za wypadek w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Tak jak napisano powyżej nie ma żadnej podstawy prawnej do domagania się odszkodowania od pracodawcy.Wypadek w drodze do pracy daje uprawnienia do zasiłku chorobowego w wysokości 100 % podstawy jego wymiaru jeśli w następstwie wypadku konieczne było zwolnienie lekarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi