YanTa_ Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam,W lipcu byłam uczestnikiem wypadku. Dzień po zdarzeniu udałam się na ostry dyżur z bólem szyi. Wyszło jakieś naciągnięcie i przepisano mi kołnierz na 3 tyg. Czas ten upłynął i teraz mogłabym starać się o odszkodowanie. Jednak mam pewien problem. Przepisano mi tylko ten kołnierz bez żadnej rehabilitacji. A co za tym idzie, nie mam zaświadczenia o zakończeniu leczenia (mam tylko wypis z tego ostrego dyżuru). Jak mam to załatwić teraz w ubezpieczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam,proszę udać się do lekarza rodzinnego po zaświadczenie o zakończeniu leczenia-powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 YanTa_ wrote:Witam,W lipcu byłam uczestnikiem wypadku. Dzień po zdarzeniu udałam się na ostry dyżur z bólem szyi. Wyszło jakieś naciągnięcie i przepisano mi kołnierz na 3 tyg. Czas ten upłynął i teraz mogłabym starać się o odszkodowanie. Jednak mam pewien problem. Przepisano mi tylko ten kołnierz bez żadnej rehabilitacji. A co za tym idzie, nie mam zaświadczenia o zakończeniu leczenia (mam tylko wypis z tego ostrego dyżuru). Jak mam to załatwić teraz w ubezpieczalni?Szkodę można likwidować z polisy OC pojazdu, którym kierował sprawca wypadku oraz z wszelkich ubezpieczeń dorbrowolnych NNW grupowych (np. w pracy) i indywidualnych. Jeśli był to wypadek przy pracy to wchodzi jeszcze w grę jednorazowe odszkoodowanie z ZUS za trwały uszczerbek na zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi