czy mam walczyć o odszkodowanie za złamaną rękę?

Założył kotarba33, 10 stycznia 2011 · 290 wyświetleń

kotarba33
moja córka 17,12,2010 wchodząc do klatki schodowej poślizgła się na oblodzonym i zaśnieżonym chodniku złamała sobie prawą rękę ,była dwukrotnie usypiana i przeszła dwa zabiegi na tej rączce ,lekarz powiedział że jej rechabilitacja może potrwac do końca marca ale skutki może odczuc po paru latach a ma dopiero 5 latek,straz miejska ,administracjia ifirma sprzątająca stwierdziły że niemam szans żeby dostać jakiekolwiek odszkodowanie gdyz nie mam świadków,całe zdażenie zgłosiłam dopiero22,12 bo 20 wyszłysmy ze szpitala.nie wiem co mam robić a moje dziecko będzie cierpieć .prosze o pomoc
prawnik4

Brak świadków może znacznie skomplikować dochodzenie odszkodowania, ale nie oznacza to braku szans. Należy zebrać jak najwięcej informacji od świadków pośrednich (sąsiadów) dot. stanu chodnika w dniu zdarzenia, ustalić kto znalazł córkę, kto udzielił pomocy.

Następnie należy ustalić właściciela chodnika i czy posiada on Ubezpieczenie OC.

Mar
Córka mając 5 lat sama wchodziła do klatki, nie będąc pod nadzorem osoby dorosłej?