fabio90 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam, kilka dni temu uległem wypadkowi na terenie mieszkania. Upadek z wysokości w wyniku, którego złamałem ręke w nadgarstku i doznałem wstrząsu mózgu. Złamanie zamknięte bez przesunięcia. Tomografia nie wykazała żadnych krwiaków. Chciałbym się dowiedzieć czy przysługuje mi jakiekolwiek odszkodowanie? Jeżeli tak, to prosiłbym o jakieś podstawowe informacje dot. wniosków oraz organów zajmujących się owymi odszkodowaniami (to moje pierwsze złamanie). Czy uczelnia, w której jestem ubezpieczony zoobowiązana jest do wypłay odszkodowania w tym przypadku? Z góry dziękuje za wszystkie pomocne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jeśli posiada Pan jakieś dobrowolne ubezpieczenia NNW to tylko z nich można wystąpić o wypłatę świadczeń. Wniosek do pobrania w placówce Ubezpieczyciela lub możliwość zgłoszenia przez infolinię / internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anga135 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Moja córka chodzi do 3 klasy gimnazjum i dostała w czasie zajęc szkolnych drzwiami od łazienki. Leżała w szpitalu 3 dni. Dostałam list ze przyznano 80 zł. Nie wiem czy to jest po szpitalne czy mam jeszcze czekać na jakiś papierek i na komisje lekarska.Moja córka jest ubezpieczona w pzu na kwotę 8.000 złA i jeszcze na wypisie ze szpitala pisało Uraz głowy po wsztrzasnieniu mózgu. Do pzu dałam wypis ze szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi