Jump to content
Forum Odszkodowania

odszkodowania

marcin8603
 Share

Recommended Posts

Witam ! mam pytanie w listopadzie 2010 roku doznalem naderwania sciegna oraz miesni lewej dloni. miesiac gipsu, teraz 2 tyg rehabilitacji (zapowaidaja sie kolejne dwa) mam pytanie: w firmie ktorej pracuje poinformowano mnie ze jestem ubezpieczony w firmie zewnetrznej i ze to ta firma bedzie wyplacac odkoszodowanie ale na razie nie ma widu ni slychu. bedzie dopiero cos wiadomo po zakonczeniuzwolnienia lekarskiego ? a dwa moge rowniez skladac wnisek o odszkodowanie do zusu ? w jaki sposob ??

wypadek mial miejsce w pracy(podczas przenoszenia ciezkiego sprzetu)-> tak jak wczesniej napisalem naderwane sciegna i miesnie , zostaly sporzadzone protokoly i wyslane do firmy ubezpieczyciela.

• 7 months later...
marcin8603 wrote:
Witam ! mam pytanie w listopadzie 2010 roku doznalem naderwania sciegna oraz miesni lewej dloni. miesiac gipsu, teraz 2 tyg rehabilitacji (zapowaidaja sie kolejne dwa) mam pytanie: w firmie ktorej pracuje poinformowano mnie ze jestem ubezpieczony w firmie zewnetrznej i ze to ta firma bedzie wyplacac odkoszodowanie ale na razie nie ma widu ni slychu. bedzie dopiero cos wiadomo po zakonczeniuzwolnienia lekarskiego ? a dwa moge rowniez skladac wnisek o odszkodowanie do zusu ? w jaki sposob ??
1) Wpierw niezwłoczie zawiadamia się o wypadku pracdawcę który w terminie 14 dni sporządza protokół powypadkowy;
2) Po leczeniu i rwhabilitacji składa się wniosek do pracodawcy o skierowanie do lekarz orzecznika ZUS w celu ustalenia stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu oraz zaświadczenie o stanie zdrowia- formularz N-9 wypełniony przez lekarza prowadzącego leczenie. Pracodawca przesyła dokumentację do ZUS.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...