akw Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 WITAM szybkie pytanie: mam kalkulację naprawy z serwisu na 16 100zł. Ubezpieczalnia orzekła szkodę całkowitą, bo wartość auta przed wypadkiem wg nich wynosi 15 100zł. Zrobili jakieś wyliczenia na podstawie ASO, że wartość naprawy wynosi ok. 19tys. Chcę zrobić wycenę u niezależnego rzeczoznawcy. Żeby nie rozliczali mi za pomocą szkody całkowitej wartość samochodu przed szkodą musi być wyższa od 16 100zł czy od tego 19tys?Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Przy szkodzie całkowitej koszt naprawy musi przekroczyć wartość samochodu sprzed wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akw Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 a w moim konkretnym przypadku? co jest wiążące przy uznaniu szkody całkowitej - te ich wyliczenia że wartość naprawy w ASO wynosi 19 000 zł czy kalkulacja z mojego serwisu na 16 100zł? Załóżmy gdy wartość samochodu przed szkodą wynosi 17 000zł - to jest wtedy szkoda całkowita czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi