mysweetmisery Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Witam. Tydzień temu ja i mój narzeczony mieliśmy wypadek samochodowy. Na czerwonych światłach wjechał w nas od tyłu tir. Kierowcy musiało się przysnąć i z całych sił nas uderzył. tak, że cały tył samochodu jest zmiażdżony. Odrzuciło nas w bok do rowu i mieliśmy zapięte pasy dlatego uniknęliśmy większych kontuzji, ale....Uderzyłam w boczne drzwi i doznałam lekkiego uszczerbku na zdrowiu. W szpitalu orzekli, że mam skręcenie kręgosłupa na odcinku szyjnym i tydzień chodzę w kołnierzu usztywniającym , a także rozcięło mi prawą powiekę i mam założone 4 szwy. Lekarze stwierdzili, że nie będzie to miało większych konsekwencji w przyszłości, jednakże do 2 miesięcy będę cierpieć silne bóle kręgosłupa i tak też jest... na dodatek w skutek uderzenia zaczęłam mieć bóle nie tylko kręgosłupa ale również brzucha, a także uszkodziło mi wzrok (widzę niewyraźnie na prawe oko). Ogólnie rzecz biorąc jestem obolała i to bardzo, źle widzę, źle sypiam i mam ciągłe lęki jak wsiadam do samochodu.Pytając się w ubezpieczalni stwierdzili, że z takimi obrażeniami nie mogę ubiegać się o żadne odszkodowanie a że i na samochód ciężko będzie uzyskać kwotę większą niż połowa wartości auta. Czy to prawda? Czy nie ma najmniejszych szans by uzyskać większego odszkodowanie za samochód i czy nie ma szans na minimalne zadośćuczynienie dla mnie za uszczerbek na zdrowiu fizycznym i psychicznym? Proszę o rady.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 W przypadku dochodzenia odszkodowania z ubezpieczenia OC Ubezpieczyciel obowiązany jest do naprawienia szkody do pełnej jej wysokości (chyba, że jest przyczynienia, współwina - ale to nie w Państwa przypadku). Obrażenia jakich Pani doznała jak najbardziej uprawniają Panią do zadośćuczynienia i odszkodowania. Uraz kręgosłupa jest odbierany przez niektórych jako "błahy" ale cechuje go bardzo duże nasilenie bólowe o czym powszechnie się zapomina. Zadośćuczynienie ma skompensować właśnie ten ból i cierpienie. W przypadku pytań zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 hej, mysle że moge Ci naprawde pomóc odezwij się do mnie na maila .Pozdrawiam Patrycja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAROSŁAW Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Pytania w TU zawsze będą się kończyły odpowiedzią negatywną. Tak jak twierdzi Patrycja można Ci pomóc ale zakładam, że nikt tego nie zrobiu zupełnie za darmo. e-mail: odszkodowania@onet.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 kohta wrote:mianowicie ostatnio miałem wypadek tirem (uderzyła w nas na czołowe laweta z łódkami), mam umowe o zlecenie na wykonywanie pracy 24/7 i chciał bym dowiedzieć się czy nalezy mi się jakieś odszkodowanie/czy mogę się starać o odszkodowanie. Nie mam złamanej zadnej kości, lecz mam szywaną noge i wstrząs móżgu.P.S.Za szybka odpowiedź był bym bardzo wdzięczny gdyż sprawa nagli.(przepraszam jeśli taki temat był kiedyś otwarty, to nie mogłem go znaleść.)Darek z Podlaskiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts