soprzem Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Rekonstrukcja kolana ACL ( zerwane wiazadło przednie krzyżowe, wycieta część łąkotki) - 8 tygodni L4 - PZU przyznało 7% uszczerbku na zdrowiu ( byłam na komisji). Czy sie odwoływać? Jak zakwalifikowano takie lub podobne przypadki ? Jaka wysokość uszczerbku? Proszę o Państwa doświadczenia z podobnymi ubezpieczycielami i ich interpretacją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soprzem Posted February 15, 2011 Author Share Posted February 15, 2011 odświeżam temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszek15 Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Na jaką kwotę jesteś ubezpieczony? Oczywiście, że się odwołuj. Idź jeszcze do jakiegoś lekarza po kolejną diagnozę i wyślij to wraz z odwołaniem. Ja za reko ACL i szycie łąkotki dostałem 7 % w PTU (odwołanie odrzucone) i 12 % w PZU (ale na małą kwotę byłem ubezpieczony). Próbuj. Najlepiej odwołanie napisz z osoba, która wygrała już jakieś odwołanie z ubezpieczalnią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henoz Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Tomaszek 15 dobrze doradzaił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Nanusia wrote:witampo wypadku w grudniu'09 doznałam ok.13% trwałego uszczerbku, z tego co czytałam statystycznie TU z OC płacą 1000-3000 za procent, co teoretycznie powinno być to uzależnione od wieku aktywności itp. jak na razie otrzymałam 9 tyś za 9% po urazie, teraz doszły jeszcze trwałe skutki wg lekarza to minimum 13%. w tej sytuacji chciałam zapytać jak wyliczyć odpowiednią kwotę? wiem, że kwota ta składa się z odszkodowania za trwały uszczerbek oraz zadośćuczynienia.w jakich granicach kwotę mogę wnioskować? za uszczerbek wg. statystyk by wyszło ok. 30tyś a zadośćuczynienie to jeszcze osobno czy już w tym? czy to jest realna kwota? przy czym z tego co mi powiedziano uzazy kręgosłupa są "wredne" i później będzie jeszcze gorzejProszę o pomocz góry dziękujępozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts