Jump to content
Forum Odszkodowania

7% -owy uszczerbek na zdrowiu - realny???

soprzem
 Share

Recommended Posts

Rekonstrukcja kolana ACL ( zerwane wiazadło przednie krzyżowe, wycieta część łąkotki) - 8 tygodni L4 - PZU przyznało 7% uszczerbku na zdrowiu ( byłam na komisji). Czy sie odwoływać? Jak zakwalifikowano takie lub podobne przypadki ? Jaka wysokość uszczerbku? Proszę o Państwa doświadczenia z podobnymi ubezpieczycielami i ich interpretacją.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Na jaką kwotę jesteś ubezpieczony? Oczywiście, że się odwołuj. Idź jeszcze do jakiegoś lekarza po kolejną diagnozę i wyślij to wraz z odwołaniem. Ja za reko ACL i szycie łąkotki dostałem 7 % w PTU (odwołanie odrzucone) i 12 % w PZU (ale na małą kwotę byłem ubezpieczony). Próbuj. Najlepiej odwołanie napisz z osoba, która wygrała już jakieś odwołanie z ubezpieczalnią.

• 1 month later...
Nanusia wrote:
witam

po wypadku w grudniu'09 doznałam ok.13% trwałego uszczerbku, z tego co czytałam statystycznie TU z OC płacą 1000-3000 za procent, co teoretycznie powinno być to uzależnione od wieku aktywności itp. jak na razie otrzymałam 9 tyś za 9% po urazie, teraz doszły jeszcze trwałe skutki wg lekarza to minimum 13%. w tej sytuacji chciałam zapytać jak wyliczyć odpowiednią kwotę? wiem, że kwota ta składa się z odszkodowania za trwały uszczerbek oraz zadośćuczynienia.
w jakich granicach kwotę mogę wnioskować? za uszczerbek wg. statystyk by wyszło ok. 30tyś a zadośćuczynienie to jeszcze osobno czy już w tym? czy to jest realna kwota? przy czym z tego co mi powiedziano uzazy kręgosłupa są "wredne" i później będzie jeszcze gorzej

Proszę o pomoc
z góry dziękuję
pozdr