dragee Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam, kilka miesięcy temu auto stojącego na parkingu pod blokiem zostało "stuknięte" przez inny pojazd, kierowca tego pojazdu jechał jakby był pijany, prawdopodobnie wcześniej wjechał w jakieś inne auto i uciekając potrącił jeszcze mój samochód. Zgłosiliśmy do ubezpieczyciela o odszkodowanie z tytułu potrącenia, dostaliśmy z Generali pismo, w którym, tu cytuje "Jak wynika z zebranej dokumentacji wskazany sprawca zdarzenia nie posiada umowy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w Generali Tu s.a. Ubezpieczony jest w zakresie odpowiedzialności cywilnej posiada pojazdu mechanicznego w TU Allianz Polska s.a." I tu moje pytanie, co oznacza drugie zdanie? Czy mamy pisać do Allianz o zwrot kosztów naprawy auta? Wydaje mi się, że o to chodziło osobie, która to pismo pisała....tylko jakoś gramatycznie nie składnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Powinno być napisana "posiadacza" a nie "posiada", a chodzi o to właśnie, że roszczenia należy kierować do Allianz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi