ciupaa Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Witam ! Pytanie dotyczy wypadku w którym uczestniczyłem. W samochodzie jechało 4 osoby . Samochodem kierowałem ja , natomiast Samochód należy do mojego kolegi, który w czasie wypadku siedział obok jako pasażer. .Wypadek był z mojej winy .Zasnąłem za kierownicą , zjechałem z drogi i uderzyłem w drzewo . W wyniku wypadku wszyscy doznaliśmy obrażeń. Kto powinien dochodzić roszczeń z ubezpieczenia OC NW / ja - kierowałem ,czy kolega- właściciel samochodu / ? Bardzo proszę o wytłumaczenie, jak postępować w danej sytuacji. Z poważaniem Andrzej C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Pan jako sprawca może dochodzić świadczenia z ubezpieczenia NNW.Pozostali pasażerowie w tym właściciel samochodu ma prawo do świadczeń z NNW oraz prawo do odszkodowania i zadośćuczynienia z ubezpieczenia OC samochodu którym jechaliście. W przypadku pytań zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now