aliaskasia Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Firma Warta odmawia mi wypłaty odszkodowania za kradzież kół twierdząc, że felgi aluminiowe nie są wyposażeniem standardowym pojazdu. Auto jest sprowadzone z zagranicy i było kupione na felgach aluminiowych. Do ubezpieczenia robiono zdjęcia na których są widoczne felgi. Czy ubezpieczyciel ma podstawy do odmowy? Dodam, że nawet nie zaproponowano mi zapłaty za felgi stalowe. Nie wiem jak mam walczyć o swoje. Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Należy odwołać się , argumentując, ze pojazd podczas zawierania AC miał felgi aluminiowe. Warto też sprawdzić we wniosku do AC, czy w wyposażeniu pojazdu takie felgi są zaznaczone. Wtedy będzie kropka na i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi