adrian44 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam. Opisze może jaki mam problem i dlaczego go w ogóle mam. Około 2 miesiące temu będąc na posesji (Swojej rodziny) zostałem zaatakowany przez psa który wyleciał z kojca. (Psa znam od małego, jednak coś mu odbiło). Straciłem opuszek kciuka lewego wraz z paznokciem, dokładniej mam 2/3 palca, oraz miałem rozszarpany prawy palec serdeczny. Ogólnie ładnie się zagoiło. Z PZU życie przyznano mi 15% (bez komisji). To jest 6 tys . Czekam teraz na odzew z OC rolnika (gospodarstwo było ubepiecznone) 1. Czy jeżeli odwołam się do PZU Życie, że kwota 6 tys, mnie nie satysfakcjonuje, a oni zrobią mi komisje, mogą odebrać mi te 6 tys? , pytam bo znajomi lekarze twierdza że i tak dużo dostałem, chociaż patrząc na to że jest to uszczerbek trwały dla mnie to nie tak dużo. 2. Czy mam szanse w ogóle na odszkodowanie z tego gospodarstwa? Pies jest właścicieli, przechodziłem przez podwórko, o czym właściciel wiedział, pies miał otwarty kojec, ale jak mowie znam go od samego początku i nigdy bym sie nie spodziewał czegoś takiego Wszystkim którzy odpowiedzą, wielki dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henoz Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Odszkodowanie 6000zł z PZU - kwota zależna od sumy ubezpieczenia, proszę sprawdzić sume ubezpieczenia. Z oc gospodarstwa można ubiedać sie o odszkodowanie. Naley sprawdzić ogolne warunki tego OC gospodarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Orzeczony przez PZU uszczerbek na zdrowiu mieści się w tabelach orzeczniczych i wydaje się prawidłowy. Co do odszkodowania z OC rolnika, to reguluje je ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych z dnia 22 maja 2003 r. Szkoda musi mieć związek z prowadzeniem gospodarstwa i musi ponosić za nią odpowiedzialność rolnik - takie są przesłanki przyznania odszkodowania przez Ubezpieczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi