niko1990 Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 wita! chciałbym sie dowiedzieć ile dostanę odszkodowania za zerwane torebki w zusie. miałem 2 miesiące w szynie i 1 miesiąc rehabilitacji. ubezpieczenie szkolne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 ubezpieczenie szkolne w ZUSie ???chyba chodzi ci o PZU,wszystko zależy od sumy ubezpieczenia jednak nie będą to duże kwoty - 100 lub 200zł za zerwanie torebki stawowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted February 11, 2011 Author Share Posted February 11, 2011 dokładnie nie wiem ale zus albo pzu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted February 11, 2011 Author Share Posted February 11, 2011 a jak mam uszczerbki w kosci bedzie cos z tego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted February 11, 2011 Author Share Posted February 11, 2011 a i ile trzeba bedzie czekac na kase od złozenia papierow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 w ciągu 30 dni powinni rozpatrzyć wniosek o odszkodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted February 12, 2011 Author Share Posted February 12, 2011 thx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PHUAVAE Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Wysokość odszkodowania z NNW uzależniona jest od sumy ubezpieczenia (np 10 tys. zł) oraz od ustalonego trwałego uszczerbku na zdrowiu. Ponadto może być uzależnione od tego (niektóre TU) ile % sumy ubezpieczenia przysługuje za każdy % trwałego uszczerbku na zdrowiu (np. za 1 % trwałego uszczerbku na zdrowiu TU płaci 4% sumy ubezpieczenia - i jeżeli ustalone zostanie u Ciebie np. 7% trwałego uszczerbku na zdrowiu to TU wypłaci Ci 28% sumy ubezpieczenia czyli 2.800,oo zł z 10 tys.)Ponadto nic więcej nie piszesz. Być może należy Ci się odszkodowanie z innych tytułów, ale do tego jest potrzebna wiedza, gdzie miało miejsce zdarzenie, co było bezpośrednią przyczyną wypadku np. samochodowego, czy byłeś np. pasażerem itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 wypadek miał miejsce w szkole podczas gry w piłkę ręczną mam odstęp 3mm między kośćmi palca i taki dołek a ile % to jeszcze nie wiem bo nie byłem u lekarza ale już niedługo jadę więc napiszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts