Jump to content
Forum Odszkodowania

Upadek na lodzie

htcartemis
 Share

Recommended Posts

Witam.

Moja sprawa przedstawia się następująco:

28.12.2010 w wyniku przewrócenia się na lodzie rozcięty miałem łuk brwiowy- 2 rany cięto miażdżone zastosowano 2 i 3 szwy.

Na łuku brwiowym oczywiście pozostały blizny. Wniosek o odszkodowanie złożyłem do PZU po zakończeniu leczenia (zdjęciu szwów). Dostałem potwierdzenie SMS-em o przyjęciu zgłoszenia. Ubezpieczenie NNW szkolne na 10tyś. zł.

Tu moje pytanie:

Czekam już miesiąc i ubezpieczyciel nadal nie dał odpowiedzi (ani tel. ani listownej). Ile czasu maja na to?

Ile procent mógłbym dostać?

Do upadku doszło przy drodze gdzie nie ma chodnika, dom był po drugiej stronie ulicy. Po stronie gdzie się przewróciłem ziemia należy do gminy. Na pogotowiu na protokole lekarz napisał że doszło do zdarzenia "przed domem" z uwagi na to że do mojej posesji było około 70metrów.

• 3 weeks later...
  • 2 years later...
Za utrzymaniu porządku na chodnikach odpowiedzialni są odpowiednio: przy drodze publicznej - zarządca drogi, przy prywatnej posesji -- jej właściciel, przystanki - to działka komunikacji miejskiej. Nie zmienia to faktu, że coś takiego powinno być wypłacone, jednakże jeśli jest tutaj problem z dochodzeniem odszkodowania mogę polecić Kancelarię Cito w Krakowie, która jak najbardziej pokieruje i pomoże sfinalizować sprawę.