udział w wypadku samochodowym

Założył agula29, 5 lutego 2011 · 303 wyświetlenia

agula29
Witam jestem w 33 tyg ciąży i kilka dni temu brałam uczestnikiem kolizji drogowej nie z naszej winy .Pan który w nas wjechał ma pełen pakiet ubezpieczeniowy zresztą nasz kierowca ma też NW .Na miejsce wypadku nie było wzywane pogotowie natomiast kilka godz po kolizji zaczęłam się źle czuć i pojechałam do szpitala zostałam na obserwacji 4 dni na szczęście nic poważnego się nie stało tylko pasy mnie trochę przygniotły.Wiec czy w takim przypadku mogę starać się o jakiekolwiek odszkodowanie a zapomniałam ja tez jestem ubezpieczona w PZU
prawnik4

MarekM napisał(a):

Witam. Wszyscy pasażerowie,kierowca a w szczególności Pani ustawowo macie Państwo prawo do wypłaty odszkodowania za sam fakt bycia w pojeździe w trakcie kolizji. .

Proszę podać ustawę, która za sam fakt bycia w pojeździe przyznaje prawo do odszkodowania.

Przesłanką przyznania odszkodowania jest uszczerbek w majątku osoby poszkodowanej w wypadku. W Pani przypadku w grę może wchodzić zadośćuczynienia. Przesłanką jego przyznania jest rozstrój zdrowia, który nie wątpliwie miał miejsce (nawet jeśli był krótkotrwały).

W przypadku pytań zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej.
PHUAVAE
"aksedo" a co się stało z postem "MarkaM". Cytat widzę, ale skąd ty go wziołeś ??? Brzydko pachnąca sprawa. Ktoś z forum usuwa niewygodnych dyskutatntów ??? !!! Czy "aksedo" ma wyłączność na dopuszczanie do dyskusji ??? !!!
prawnik4

Aksedo Specjaliści od Odszkodowań nie jest administratorem forum i nie podejmuje decyzji o publikacji bądź usuwaniu postów.

Przyczyną usuwania postów jest prawdopodobnie uporczywa reklama, co jest zabronione regulaminem.