zmariusz Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam2 tygodnie temu dachowałem przez głupotę innego kierowcy. Jechałem wrza z kolegą. Na szczęście wyszliśmy w wypadku o własnych siłach. Sprawca zwiał ale dobrzy ludzie pojechali za nim i spisali nr rejestracyjne. Policja zawiozła mnie na izbe przyjęć na przebadanie ale wtedy żle się nie czułemPo paru godzinach zaczełem odczuwać bóle brzucha klatki piersiowej i kręgosłupa. Zacząłem chodzić po lekarzach i obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim,. Miałem robione rtg kręgosłupa badał mnie neurolog przepisał leki i tyle. Dziś dostałem skierowanie od rodzinnego do neorologa żeby on przejął leczenieCały czas odczuwam ból w dolnej częsci kręgosłupa. ciężko mi siedziećPodpowiedzcie mi z jaką firmą czy lepiej z prawnikiem warto zacząć rozmawiać do odzyskania odzczodowania z oc sprawcy?Mam znajomego adwokata który jest dobry w swym fachu.ewenualnie występując o roszczenia jakie pieniądze wchodzą w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 CO ZNACZY DOBRY ADWOKAT W SWYM FACHU? ZAJMUJE SIĘ ODSZKODOWANIAMI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 znaczy to że znany jest z prowadzenia trudnych spraw i zakończonych pozytywnie. co do tego czy prowadził podobną jak moja nie wiem. ale po rozmowie ze mną pytał o konkrety tzn czy mam ksero polisy sprawcy czy pojełem leczenie, jaeleki przyjmuje i tak dalej powiedział mi ze wysmaruje mi pisemko z kwotą zadośćucynienia na kwote ok 30 000 i zobaczymy jaka bedzie odpowiedź TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 TE 30 TYŚ TO WYGÓROWANA SUMA..........ODSZKODOWANIE SKŁADA SIĘ Z WIELU CZYNNIKÓW- NIE TYLKO ZADOŚĆUCZYNIENIA.......WSZYSTKO MUSI BYĆ UDOKUMENTOWANE..........MUSI BYĆ NAPISANE PRZEZ PANA OŚWIADCZENIE,W KTÓRYM PAN OPISZE SWOJĄ SYTUACJE POWYPADKOWĄ,SWOJE OBAWY O DALSZY SWÓJ LOS ....SUMA ZADOŚĆUCZYNIENIA,ZALEŻY TAKŻE CZYM PAN DO TEJ PORY ZAJMOWAŁ SIĘ ZAWODOWO,...CZY SKUTKI WYPADKU,WPŁYNĄ NEGATYWNIE NA DALSZE WYKONYWANIE ZAWODU....WAŻNE JEST TAKŻE CZYM PAN ZAJMOWAŁ SIĘ REKREACYJNIE..........BARDZO WAŻNE JEST CZY DOLEGLIWOŚCI MAJĄ CHARAKTER STAŁY CZY PRZEJŚCIOWY.....ITD....TAKICH RZECZY WAŻNYCH JEST JESZCZE BARDZO DUŻO......A [PRZY TAKIEJ ZADEKLAROWANEJ KWOCIE ODSZKODOWANIA,TO TYCH ARGUMENTÓW NEGATYWNIE WPŁYWAJĄCYCH NA ŻYCIE PO WYPADKU,TRZEBA TROCHĘ PRZEDSTAWIĆ TU...............ZAJMUJE SIĘ TYM NA CO DZIEŃ,DLATEGO WIEM..............ŻE TU NIE MAJĄC PRZEDSTAWIONYCH KONKRETÓW,NIE DAJĄ WYSOKIEGO ODSZKODOWANIA..........OCZYWIŚCIE KONKRETY NIE MOGĄ BYĆ NA WYNOS,NIE MOGĄ MIJAĆ SIĘ Z PRAWDĄ...........POZDRAWIAM....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Konsekwencje na obecną chwilę są takie ze 3 tydzień i ciężko mi jest siedzieć w fotelu za biurkiem i za kierownicą. Kilkanascie minut inie wysiedzę . Jestem w firmie na stanowisku handlowca i zaopatrzeniowca. Wiąże się to z dużą ilością godzin przy komputerze i w samochodzie. Często jeżdżę trasy ok 300 km na obecną chwilę mam obawy jeździć gdzieś dalej. Nie wiem jak będzie ja wróce ze zwolnienia jakie podejście do tego że na razie nie chcę jeździć dalej będzie miał szef.Ponaddto prowadzę działalność gospodarczą i to także sprawia mi duże problemy gdyż muszę codziennie ostać się w kolejkach w banku(taka specyfika działalności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 I WŁAŚNIE TE WSZYSTKIE NEGATYWNE SYTUACJE POWYPADKOWE TRZEBA OPISAĆ........WAŻNE JEST TAKŻE CZY JEST PAN KAWALEREM,CZY MA PAN RODZINĘI NA UTRZYMANIU,JAKIEŚ KREDYTY,A CO DO PYTANIA CZY LEPIEJ FIRMA CZY PRAWNIK ----TO TU SUGEROWAĆ SIĘ TRZEBA NIE NISKĄ PROWIZJĄ,A OPINIĄ POSZKODOWANYCH.....I REZULTATAMI FIRMY,ORAZ KTO W TEJ FIRMIE ZAŁATWIA ODSZKODOWANIE -CZY WYSPECJALIZOWANI PRAWNICY,CZY NP SEKRETARKA...........A JAK MA PAN JAKIEŚ BLIZNY ,SINIAK ITD TO NIECH PAN ZROBI ZDJĘCIA ICH ......POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 zmariusz wrote:Witam2 tygodnie temu dachowałem przez głupotę innego kierowcy. Jechałem wrza z kolegą. Na szczęście wyszliśmy w wypadku o własnych siłach. Sprawca zwiał ale dobrzy ludzie pojechali za nim i spisali nr rejestracyjne. Policja zawiozła mnie na izbe przyjęć na przebadanie ale wtedy żle się nie czułemPo paru godzinach zaczełem odczuwać bóle brzucha klatki piersiowej i kręgosłupa. Zacząłem chodzić po lekarzach i obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim,. Miałem robione rtg kręgosłupa badał mnie neurolog przepisał leki i tyle. Dziś dostałem skierowanie od rodzinnego do neorologa żeby on przejął leczenieCały czas odczuwam ból w dolnej częsci kręgosłupa. ciężko mi siedziećPodpowiedzcie mi z jaką firmą czy lepiej z prawnikiem warto zacząć rozmawiać do odzyskania odzczodowania z oc sprawcy?Mam znajomego adwokata który jest dobry w swym fachu.ewenualnie występując o roszczenia jakie pieniądze wchodzą w gre?czy sprawca tego zdarzenia został ustalony ? czy przyznał się do winy ? czy w notatce policji jest napisane że winę za twoje dachowanie ponosi inny kierowca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 winnnego znalezli po chwili siedział w domku samochód schował do garażu jak gyby nic się nie stało.Przyznał się do winy. Notatkę z policji mam w notatce stego co pamiętam bo nie mam jej przy sobie chyba nie ma wzmianki o dachowaniu. Natomiast rzeczoznawca do wyceny udał się ze mną na miejsce wypadku i robił zdjęcia i pomiary Siniaków na ciele nie mam i nie miałem(jechałem zapięty w pasach) jedynie strup na głowie prawdopodobnie od radia które wyleciało z półki(zresztą latało wszystko, niektóre rzeczy z przodu były w bagażniku i na odwrót). Mam żonę (nie pracującą wychowuje niespełna roczną córcię żadnego dochodu) i dwie córeczki i niestety ok 66000 zł kredytu hipotecznegot zarabiam ok 2000 zł netto + biznes który obecnie mam jest na krawędzi opłacalności. tak wygląda moja sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 TAK WIĘC CAŁA TĄ SYTUACJE POWYPADKOWĄ MUSI PAN OPISAĆ TU......GROMADZIĆ DOKUMENTACJE MEDYCZNĄ......MUSI PAN ,OCZYWIŚCIE JEŚLI NA CHOROBOWYM ZMNIEJSZYŁ SIĘ PRZYCHÓD,UDOWODNIĆ TO TU...NIEWYKLUCZONE ŻE MOŻE PAN DOSTAĆ TERMINOWĄ RENTĘ WYRÓWNAWCZĄ.....NAPEWNO TERAZ ODCZUWA PAN LĘKI PRZED JAZDĄ AUTEM,A TO PRAKTYCZNIE PANA PRACA.......O TYM TEŻ TRZEBA WSPOMNIEĆ TU......OCZYWIŚCIE LEPIEJ JAK TO POTWIERDZONE JEST PRZEZ PSYCHOLOGA.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 jeżeli policja uznała że winę za ten wypadek ponosi kierowca który zbiegł z miejsca zdarzenia to oczywiście możesz ubiegać się o zadośćuczynienie z jego OC.ważne jest czy te dolegliwości są przejściowe czy masz trwały uszczerbek na zdrowiu ponieważ jest mało prawdopodobneże ubezpieczyciel wypłaci ci znaczne sumy wyłącznie za "cierpienia psychiczne i straty moralne"O co chodzi z tym rzeczoznawcą do wyceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 fabianopulos wrote: O co chodzi z tym rzeczoznawcą do wyceny ? TU zleciło wycenę rzeczoznawcy niezależnemu i oględziny miejsca wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Dzisiaj byłem u neurologa dostałem do końca miesiąca zwolnienie i skierowanie na rehabilitację na jakieś zabiegi laserowe i magnetyczne. Oby było to skuteczne bo z siedzeniem mam nadal duży problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 fizykoterapia jest dość skuteczną metodą leczenia.............a co do prześwietlenia rtg----to jak bóle nie ustąpią to na pana miejscu starałbym się od ortopedy o skierowanie na bardziej dokładniejsze badania..np tomografem komputerowym,albo rezonansem magnetycznym.....a poto żeby mieć dokładną diagnozę dolegliwości......pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 zmariusz wrote:fabianopulos wrote:O co chodzi z tym rzeczoznawcą do wyceny ?TU zleciło wycenę rzeczoznawcy niezależnemu i oględziny miejsca wypadkudziwna to sprawa że TU wysyła swojego człowieka żeby obejrzał i dokonał pomiarów miejsca wypadku.To Policja która była na miejscu wypadku dokonuje analizy zdarzenia ,robi potrzebne pomiary ewentualnie zdjęcia oraz o ile to możliwe wstępnie przesłuchuje światków' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 TOWARZYSTWA UBEZPIECZENIOWE W DWUZNACZNYCH SYTUACJACH SAME TEŻ ROBIĄ WYWIAD ŚRODOWISKOWY I DOKONUJĄ OGLĘDZIN MIEJSCA WYPADKU.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Wczoraj byłem najlepszego rehabilitanta w moim mieście pokazałem mu prześwietlenie kręgosłupa i swierdziłz e mam uszkodzone wyrosrki kręgowe. Powiedział ze nie podejmuje się rehabilitacji gdyż moze to zaszkodzić a nie pomóc.Zlecił mi udać się do ortopedy i dzisiaj jestem umówiony na wizyte coraz gorzej to wygląda jak ktoś się orientuje w temacie prosiłbym o informacje co znaczy i co mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Uraz kręgosłupa jest trudny w diagnozie, leczeniu a przedewszystkim bardzo bolesny. Ciężko powiedzieć co Pan czeka bo to określi lekarz. Proszę nastawić się na rehabilitację i na to że będzie się ten uraz "przypominał" co jakiś czas. Dla odszkodowania / zadośćuczynienia ma to również znaczenie bo potwierdza, że uraz jest poważny. W przypadku pytań zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 TAK JAK WCZEŚNIEJ PISAŁEM PRZYDAŁY BY SIĘ OPIS Z REZONANSU MAGNETYCZNEGO WRAZ Z DIAGNOZĄ ,WTEDY BY PAN WIEDZIAŁ NA 100% CO DOKŁADNIE PANU DOLEGA I JAK SIĘ Z TEGO LECZYĆ..../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PHUAVAE Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Porady bardzo wielu forumowiczów są niekompletne, nieścisłe, a tym samym szkodliwe dla procesu odszkodowawczego i samych poszkodowanych. Skąd taki marcinek2939 może wiedzieć, że 30 tys. zł odszkodowania to wygórowana kwota roszczenia ?Twój znajomy adwokat zapewne dobrze wie co robi.Należy bowiem pamiętać, że ani TU ani Sąd nie przyzna wyższego odszkodowania ponad te żądane. Na wysokość odszkodowania ma wpływ bardzo wiele czynników i może być tak, że te 30 tys. powinno być zwielokrotnione. Nie mogę jadnak nic więcej powiedzieć bo ponownie mnie zbanują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 PHUAVAE.....PROSZĘ PRZECZYTAĆ WSZYSTKIE MOJE POSTY KTÓRE NAPISAŁEM A DOPIERO POTEM KRYTYKOWAĆ......NA CO DZIEŃ ZAJMUJE SIĘ TAKIMI SPRAWAMI,I WIEM ŻE DO 30TYŚ, TO TROSZKĘ WIĘCEJ TRZEBA ARGUMENTÓW ROSZCZENIOWYCH NIŻ PRZEDSTAWIŁ NA OBECNĄ CHWILE POSZKODOWANY........PHUAVAE WIDZĘ ŻE GDZIE SIĘ DA TO KRYTYKUJESZ....A TY MASZ DORADZAĆ..........POMYŚL CO PISZESZ I CO CZYTASZ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Nie odzywałem sie jakiś czas bo nie siedziałem przy kompie.Byłem u dobrego ortopedy i okazało sie że mam złamane dwa wyrostki poprzeczne L1 i L2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 WITAM.....ZŁAMANIE WYROSTKÓW POP.L1 L2,TO OKOŁO OD 3-10 % TRWAŁEGO USZCZERBKU NA ZDROWIU- (ZALEŻNE OD ICH LICZBY I ZABURZEŃ FUNKCJI) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nana86 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 zmariusz wrote:Witam2 tygodnie temu dachowałem przez głupotę innego kierowcy. Jechałem wrza z kolegą. Na szczęście wyszliśmy w wypadku o własnych siłach. Sprawca zwiał ale dobrzy ludzie pojechali za nim i spisali nr rejestracyjne. Policja zawiozła mnie na izbe przyjęć na przebadanie ale wtedy żle się nie czułemPo paru godzinach zaczełem odczuwać bóle brzucha klatki piersiowej i kręgosłupa. Zacząłem chodzić po lekarzach i obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim,. Miałem robione rtg kręgosłupa badał mnie neurolog przepisał leki i tyle. Dziś dostałem skierowanie od rodzinnego do neorologa żeby on przejął leczenieCały czas odczuwam ból w dolnej częsci kręgosłupa. ciężko mi siedziećPodpowiedzcie mi z jaką firmą czy lepiej z prawnikiem warto zacząć rozmawiać do odzyskania odzczodowania z oc sprawcy?Mam znajomego adwokata który jest dobry w swym fachu.ewenualnie występując o roszczenia jakie pieniądze wchodzą w gre?Witam proszę dokładnie i uważnie zapoznać się z ofertą firm odszkodowawczych gdyż wiele z nich działa nieuczciwie. Osobiście polecam kontakt z kancelariami prawniczymi zajmującymi się tego typu sprawami, które nie pobierają opłat za sprawę do czasu jak jej nie wygrają a więc w takim wypadku Pan nic nie ryzykuje. A jeśli chodzi o kwotę jaką Pan może uzyskać to przedział jest na prawdę duży.Proszę zebrać odpowiednią dokumentację, wszelkie rachunki itp. W razie pytań służę pomocą i doradztwem w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmariusz Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 WitamDawno nic nie pisałem w swojej sprawie.Przeszłem rehabilitację kręgosłupa i jest znaczna poprawa(najgorzej jest mi siedzieć w drewnianych ławkach w kościele)Na obecną chwilę już wróciłem do pracy leczenia jeszcze nie zakończyłem gdyż mam problemy z żebrami.(chyba)Od momentu jak odstawiłem leki zacząłem odczuwać ból w okolicach dolnych żeber i tak mam do dziś zwłaszcz jak siedzę lub popracuje fizycznieOrtopeda z pierwszego zdjęcia nie dopatrzyl się zeby coś było z mini nie tak i zlecił mi zrobic usg jamy brzusznej ktore nic nie wykazało. Radiolog z kolei twierdzi ze mogło być pęknięcie żeber i zlecił jeszcze raz prześwietlić żebra to będzie witać czy były pęknięteDo TUW jescze nie wysłałem wniosku o odszkodowanie i zadoścuczynienie gdyż chce wyjaśnic co tymi zebrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asse Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 jedno nie przeszkadza drugiemu. Możesz już teraz złożyć pismo do TU a potem zawsze wystąpić o podwyższenie wypłaconych kwot na skutek pogorszenia stanu zdrowia. Jeżeli chodzi o twoje pytanie czy znajomy prawnik czy firma odszkodowawcza napiszę tak jest ponad 300 dziedzin prawa i aby lepiej to zobrazować odpowiedz sobie na pytanie jak boli cię ząb leczysz się u internisty czy u stomatologa, jak masz problemy z wyrostkiem robaczkowym to operuje cię internista czy chirurg. Podobnie jest z prawnikami. Ktoś kto jest dobry w rozwodach poprowadzi twoją sprawę pytanie czy aby najlepiej jak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi