wypadek w norwegii
Założył dzidek22, 27 sierpnia 2011 · 947 wyświetleń
dzidek22 napisał(a):
zaniedbanie ze strony głównego wykonawcy .żle zapieta bariera na tarasie pogotowie zabrało mnie z pracy . czy to uruchamia automatycznie procedure-zgłoszenie na policje itd. zwolnienie mam płatme 100 pr. w środe odbiore dokumętacje medyczną . kiedy mam sie do adwokata .potrzebuje kontakt z adwokatem norweskim od wypadków .podejrzewam mały szwindel i chciałbym zalatwić wszystko zgodnie z norweskimi pezepisam .czy ktoś może mi pomóc? pozdrawiam dzidek
w naszym kraju bynajmniej zajmujej się PIP- art. 17 § 2 k.p.s.w.;
2) Słusznie- może Pan skorzystać z pomocy adwokata jeśli nie czuje się Pan na siłach;
Czyli rozumiem, że już masz jakiegoś pełnomocnika, który zajmuje się twoją sprawą tylko nie informują cię na jakim etapie jest sprawa?
Ja miałem wypadek na budowie w Norwegii. Również doznałem poważnych obrażeń. Kolega polecił mi firmę z którą również kiedyś współpracował. Zleciłem im prowadzenie sprawy i byłem bardzo zadowolony ze współpracy.
Chociaż fakt jest taki, że tego typu sprawy ciągną się w Norwegii bardzo długo nawet latami.
Niektórzy mogą nie być zadowoleni, że tyle trzeba czekać. W moim przypadku opłaciło się ponieważ kwota którą otrzymałam była dla mnie zadowalająca.
Witam serdecznie,
dochodzenie odszkodowania po wypadku przy pracy nie wymaga udowadniania winy lub zaniedbania, ubezpieczyciel wyrównuje stratę materialną i wypłaca odszkodowanie za za trwały uszczerbek na zdrowiu. Konieczne jest jednak dopełnienie procedury zgłoszenia wypadku do NAV i zatwierdzenia przez nich wypadku, jako wypadek przy pracy. W przypadku doznania więcej niż 15% uszczerbku, można także uzyskać odszkodowanie z NAV.
Procedura bywa długotrwała, jednak z pomocą adwokata można uzyskać należne odszkodowanie. Zachęcamy do kontaktu i skonsultowania sprawy o odszkodowanie.
Pozdrawiam
dziki-jar38
Campter Odszkodowania
tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec
link zewnętrzny zablokowany
Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania