Monia1661348240 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam wszystkich!Potrzebuje pomocy. 11 lutego 2011 miałam wypadek samochodowy w pracy. (jestem kierowcą w pizzerii).Doznałam stłuczenia lewego podudzia, prawej stopy, nosa, urazu głowy i obrażeń od pasów (siniaki i otarcia).Na miejsce była wezwana karetka i zabrano mnie do szpitala, zrobiono mi badania i wypuszczono do domu. Dostałam tylko skierowanie do chirurga na kontrolę.Chciałabym wiedzieć, czy przysługuje mi jakieś odszkodowanie, od kogo i jak się o nie starać, jakich dokumentów potrzebuję?Winny jest kierowca drugiego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Jeśli jest uznany wypadek przy pracy to można starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS. Oprócz tego można rwniż starać się o odszkodowanie z Towarzystwa ubezopieczeniowego jeśli się takie ubezpieczenie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Tak jaka napisała koleżanka powyżej można starać się od jednorazowe odszkodowanie z ZUS oraz jeśli nie był Pan sprawcą wypadku z ubezpieczenia OC samochodu sprawcy. Jeśli w Pana samochodzie było ubezpieczenie NNW to również z tego ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia1661348240 Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 a jakich dokumentów potrzebuję do każdego z tych odszkodowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeus Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Dziewczyna pisze MIAŁAM a goście odpowiadają per PAN Nie wiem jak tam ta sprawa ale mój kolega ostatnio załatwiał takie odszkodowanie przez jakąś firmę. Uczestniczył w wypadku jako pasażer sprawcy i dostał parę tysięcy za jakieś stłuczenia i otarcia Jak chcesz, to dowiem się kto mu to prowadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 lukeboss wrote: Witam, ostatnio miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy w czasie pracy. Doznałem urazu skręceniu kręgów. Byłem już na komisji ZUS, dostałem 5% uszczerbku na zdrowiu, jednak odszkodowania jeszcze nie dostałem, tylko orzeczenie w formie listu. Tydzien po otrzymaniu listu ból pleców nasilił się o 200%, leczenie zostało wznowione, znów dostałem chorobowe 4 tygodniowe na okres leczenia. Co mam z tym zrobić? odwołać się? mam na to 30 dni wg tego co napisali w liscie. Prosze o pomoc, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 keri wrote: lukeboss wrote: Witam, ostatnio miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy w czasie pracy. Doznałem urazu skręceniu kręgów. Byłem już na komisji ZUS, dostałem 5% uszczerbku na zdrowiu, jednak odszkodowania jeszcze nie dostałem, tylko orzeczenie w formie listu. Tydzien po otrzymaniu listu ból pleców nasilił się o 200%, leczenie zostało wznowione, znów dostałem chorobowe 4 tygodniowe na okres leczenia. Co mam z tym zrobić? odwołać się? mam na to 30 dni wg tego co napisali w liscie. Prosze o pomoc, z góry dziękuje. Jeśli jest to nowa dolegliwość nie objęta poprzednim roszczeniem należy złożyć następny wniosek o likwidację szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelek Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Witam, uległem wypadkowi samochodowemu w pracy (jak to orzekł ZUS ) w skutek czego mam złamana nogę i rzepkę . Zdarzenie miało czas 2 m temu. Samochód którym podróżowałem (firmowy, jako pasażer) miał oczywiście OC i tez NNW i autocasco ; w skutek niedostosowania przez kierowce szybkości jazdy do warunków atmosferycznych uderzył w drzewo. Na jakie odszkodowanie mogę liczyć i z jakiego tytułu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Może Pan domagać się zadośćuczynienia i odszkodowania z OC pojazdu. Dodatkowo można wnosić o zwrot kosztów leczenia, utraconego dochodu i zwrotu kosztów tytułem opieki osób trzecich. Jeżeli NNW było również wykupione na pasażerów to można też dochodzić odszkodowania. W razie pytań zapraszamy do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi